Home / News / HABER / DAVA / Onlarca Ülkede Hilafet İçin ”Son”dan Önceki Çağrı”
islam devleti default

Onlarca Ülkede Hilafet İçin ”Son”dan Önceki Çağrı”

Hizb-ut Tahrir, mübarek Ramazan ayının bu ilk Cuma günü halkı Müslüman olan birçok ülkede eş zamanlı olarak, “Hizb-ut Tahrir’den Genel Olarak İslam Ümmetine Özel Olarak Güç ve Kuvvet Ehline Sondan Bir Önceki Çağrı” başlıklı bir davette bulundu

Hizb-ut Tahrir kurulduğu 1953’ten bu yana yarım asırdan fazladır Hilafeti ikame edip İslamı hayatı yeniden başlatmak için dünyanın birçok beldesinde faaliyet yürütmektedir.Çoğu zaman mensuplarının şehid edilmesi,işkence edilmesi ve tutuklanması ile gündeme gelen hareket, bu defa tüm dünyada eş zamanlı olarak yaptığı çağrı ile gündeme geldi.

Yapılan çağrıya: “Sondan Bir Önceki Çağrı” ismini vererek, Hilafete ne kadar yakın olduğunu dost düşman herkese gösterdi. Zira Hizb-ut Tahrir, elliden fazla ülkeye faaliyetlerini yaymış, Raşidi Hilafet için gerekli olan tüm hazırlıkları tamamlamış, Hilafet’in dünya genelinde kamuoyu olmasını sağlamış ve Allah’ın izniyle Ümmet içerisinde, Ümmetle birlikte sona doğru yaklaşmıştır.” denilerek çarpıcı bir açıklamada bulundu.

Hizb-ut Tahrir yaptığı son çağrıyla kurulduğu günden bu yana İslam ümmetine üçüncü çağrısında bulundu. 17 Ağustos 1969 ve 2 Eylül 2005 tarihinde de Dünya genelinde bir çağrıda bulunmuştu.

Dünya genelinde yapılan “Sondan Bir Önceki Çağrı” da şunlar aktarıldı:
 

“Ey Müslümanlar! Sondan bir önceki bu çağrımızı; Hilafetin kamuoyu olduğu bir zamanda sizlere yöneltiyoruz. Ey Kuvvet Ehli! Geriye Allah’ın izniyle sadece Ensar gibi Ensarlar, Sa’d gibi Sa’dlar kaldı. Bunlar, öyle kimselerdir ki, Hilafet için çalışanlara yardım ederek Allah’ın dinine nusret verirler. Hizb-ut Tahrir’e yardım ederek İkinci Raşidi Hilafete yardım ederler. Allah’ın vaadini gerçekleştirmek için ceberut yönetimden sonra gelecek olan Nübüvvet metodu üzere Raşidi Hilafete nusret verirler.

Sondan bir önceki bu çağrımızı; sizlere yöneltiyor ve sizlerden yardım istiyoruz. Ey Müslümanlar, Ey Güç ve Kuvvet Ehli! Gelin sizde Hizb-ut Tahrir’e yardım edenlere katılın. Elimizi size uzatıyoruz. Onu sımsıkı tutun! Bize destek veren güç ve kuvvet ehlinin arasına siz de katılın. İşte kervan hareket etmek üzere, haydi kervana katılın!”

Çağrının yapıldığı ülkelerden görüntüler :

TÜRKİYE:

 

 

FİLİSTİN:








ÜRDÜN:

ENDONEZYA:

SUDAN:

LÜBNAN:

TUNUS:

BANGLADEŞ:

PAKİSTAN:

SURİYE:

Tüm dünyada yapılan çağrının video görüntüsü:

 

Hizb-ut Tahrir’in Emiri Ata Ebu Raşta’nın kendi sesinden İslam Ümmetine ve güç ehline yaptığı “Son”dan Önceki Çağrı”

 ISLAH HABER

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir