Home / News / HABER / YORUM-İKTİBAS / Mahmut Kar tüm çevreleri aklıselime davet etti
islam devleti default

Mahmut Kar tüm çevreleri aklıselime davet etti

Hizb-ut Tahrir Türkiye Vilayeti Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar Suruç’taki katliam ve ardından yaşanan olayları değerlendirdi..

 

Kar’ın açıklamaları şöyle:

20 Temmuz’da Suruç’ta yaşanan kanlı katliam sonrası yaşananlar bize şunları gösterdi:

1- 12 yıldır devleti yönetenlerin ne kadar basiretsiz olduğu bir kez daha görüldü. Çünkü olaydan hemen sonra resmi ağızlar, siyasi bir bakış ile olayın arka planını aralamak ve sömürgecilerin planını deşifre etmek yerine, polisiye bir bakışla hedef gösterdiler ve halk arasında yeni bir çatışma ortamına fırsat verdiler.

2- Turkiye’de yazılı ve görsel yayın yapan medyanın ne kadar tehlikeli bir güce sahip olduğu görüldü. Hepsi birden cadı avına başladılar. Adeta Müslümanlar arasında bir çatışma başlatmak için Müslümanların kapılarını işaretlediler. Dün İstanbul ve Adana’da PKK tarafından öldürülen masum Müslümanlar hakkında ulusal medyada tek bir habere dahi rastlamadık.

3- Yine, hükümet, muhalefet partileri, Sol örgütler, PKK ve medyanın yürüttüğü IŞİD propagandasından etkilenen bazı İslami kuruluşlar dahi bu katliamın arka planını göremediler ve aynı şekilde yeni çatışmalara fırsat araladılar.

4- ABD ile yaptığı son anlaşmalar çerçevesinde Suruç katliamını ve sonrasında oluşturulan kamuoyunu fırsata çeviren Hükümet, Suriye meselesinde ABD’ye göbekten bağlı olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.

5- “Bizler PKK’nin Müslüman Kürt halkına, İŞİD’in de yine Müslümanlara -özellikle Hilafet için çalışan Müslümanlara- yaptığı kötülüğü biliyoruz. Her ikisini de yaptıkları katliamlardan biliyoruz. Kendi halklarını ve kardeşlerini öldürmelerinden biliyoruz. Sömürgeciler ile olan işbirliklerinden biliyoruz.”
Ancak şunu çok iyi biliyoruz ki, her iki örgüt de bu tuzağın birer argümanı ve parçası olarak kullanılmaktadırlar.

6- Bu katliamın gerçek failleri ve asıl katiller Batılılardır. Bu olay Türkiye ve bölge üzerindeki Amerikan/İngiliz çatışmasının kirli bir tuzağıdır. Sömürgeciler ve yerli elleri bu tuzak ile Türk ve Kürt Müslümanları, olusturulan IŞİD kampanyası ve suni PKK/IŞİD çatışması üzerinden birbirine kırdırmak istiyorlar.

Son günlerde Müslümanlara yönelik adice cinayet, saldırı, tahrik ve suikastler göstermektedir ki, Hükümet ve muhalefet partileri ya bu tuzağı görmekten acizler yada bilfiil tuzağın parçası konumundadırlar.

Suruç katliamının failleri Batılılardır. Failleri başka yerde arayarak yeni çatışmalara fırsat vermek çok büyük bir hata ve cinayettir.

Bu çerçevede öncelikle siyasetçileri, sonra medyayı, ve tüm çevreleri aklıselim davranmaya çağırıyorum.

Ayrıca...

Kar: Ruhani değil siyasi halifelik

Yıllardır halifeliği savunan Hizbu’t Tahrir’in Türkiye Medya Sorumlusu Mahmut Kar, Hilafetin ruhani değil siyasi olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir