Home / News / HABER / DAVA / Abdullah İmamoğlu ‘Hicret’ Konulu Sohbet Gerçekleştirdi
islam devleti default

Abdullah İmamoğlu ‘Hicret’ Konulu Sohbet Gerçekleştirdi

İlahiyatçı Yazar Abdullah İmamoğlu İstanbul-Arnavutköy’de ‘Hicret’ konulu bir sohbet gerçekleştirdi. Arnavutköylü Müslümanlar sohbete yoğun ilgi gösterdi.

Kısa bir Kur’an tilavetinin ardından Hicret konulu sohbetine son yüzyılda özellikle Batılıların gayretleriyle bir kavram kargaşası oluşturulmaya çalışıldığının altını çizerek başlayan İmamoğlu bu kavram kargaşasından nasibini alanlardan bir tanesinin de Hicret olduğunu ifade etti.

Konuşmasına Hicretin ancak Rasulullah’ın hayatına doğru bir açıdan bakıldığında anlaşılacağını vurguladı. Bunun ardından Hicretin keyfiyetini, Hicretin asıl niçin yapıldığını Rasulullah’ın Mekke döneminde takip ettiği metodun irdelenmesiyle anlaşılacağını anlatan İmamoğlu, konuşmasına Mekke döneminde Rasulullah’ın takip ettiği aşamalardan bahsederek sürdürdü. Son olarak ise İmamoğlu, Hicretin kuru kuruya bir göç olmadığını bilakis Nebevî metodun son hamlesi olan İslamî bir Devlet için yapılan kutlu bir yolculuk olduğunu ifade etti.

kokludegisim.net

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir