Home / News / HABER / YORUM-İKTİBAS / Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik’e Cevap / Osman Yıldız
islam devleti default

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik’e Cevap / Osman Yıldız

Cemal Abdunnasır, bir dönem Erdoğan’dan on kat daha fazla Arap dünyasında popüler olmuş bir liderdi. Arap milliyetçiliğiyle hamasi nutuklar atarak; “Filistin, Arapların bir meselesidir ve burayı Yahudilerin elinden kurtaracağım, onları denize dökeceğim” demişti.

 

Ancak ne Filistin kurtuldu, ne de yahudiler denize döküldüler.

Sonra, Kaddafi, Saddam Hüseyin, Beşşar Esed ve Ahmedinecat’da Filistin’i kurtaracağını söylüyordu.

Ancak bu iş şerefli bir liderin yapacağı bir işti. Bu liderlerin kimisi ihanet çukurunda öldü gitti. Kimileri de hala debelenmektedir.

Böylece ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın da bulunduğu kutsal topraklar, ümmetin meselesi olmaktan çıkıp “Arapların” meselesine dönüşmüştü.

Sonra Fetih Hareketi, 2 Haziran 1964 yılında kuruldu. El Fetih, “Filistin’i nehirden, denize kadar kurtarmak için direnişi benimseyeceğim” demişti.

El Fetih, bırakın nehirden, denize kadar Filistin’i kurtrmayı; “Filistin’in tamamında yahudi varlığı İsrail’i tanıdı.”

1987 yılında ise Hamas kuruldu. Hamas’da Yahudileri denize dökmek için direnişi benimsediğini ilan etti.

Hamas, ilk kurulduğunda El Fetih’in, 1967 sınırları içerisinde bir devleti kabul etmesini, Amerika ve İsrail ile olan ilişkilerini ve müzakerelere katılmasını şiddetle eleştiriyordu.

Hatta bu konuda zaman zaman çatışmalar bile yaşadılar.

Sonra ne mi oldu?

Hamas’da, “Yahudi Devleti’nin” yanında 1967 sınırları içerisinde bir Filistin devleti istedi.

Sonra Filistin, Arapların olmaktan da çıktı. Önce Filistinlilerin meselesine, ardından da Gazze meselesine döndü.

*******

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in yaptığı “Kuşkusuz, İsrail devleti ve İsrail halkı Türkiye’nin dostudur” açıklamasına gelince:

Bilen, biliyor.

Türkiye ile İsrail hükümetlerinin arası aslında hiçte bozulmadı!

Mavi Marmara hadisesi ile birlikte ilişkiler Kâtiplik düzeyine indirilse de ekonomide tarihi rekorlar kırıldı. Türkiye’nin de onayıyla İsrail, NATO’nun ortak üyesi olarak ittifakın seminer ve çalışmalarına katılabildi. Mavi Marmara şehitlerinin daha kanları bile kurumadan İsrail’in OECD üyeliği veto edilmeyerek adeta ödüllendirildi.

Bu durumla alakalı Numan Kurtulmuş Has Parti’nin başında iken şöyle demişti:  “Erdoğan’ın kalbi Ali, dili Muaviye söylüyor” , “OECD üyeliği için İsrail’e vetonun kaldırılması yapılan eleştirilerin göstermelik olduğunun ispatıdır.”

Her ne kadar Ak Parti sözcüsü Ömer Çelik üzerinden tartışma yürüse de aslında “normalleşme” sinyalini ilk veren Erdoğan’dı. Erdoğan Türkmenistan dönüşü Ortadoğu’nun Türkiye-İsrail yakınlaşmasına ihtiyacı olduğunu söylemişti. Dolayısıyla Çelik’in yaptığı bu açıklama, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bağımsız yapılan bir açıklama değildir.

O zaman ben Ak Parti sözcüsü Ömer Çelik’e söyleyeyim, Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisine anlasın!

********

  • 1- Siz İsrail devletinin ve yahudilerin dostu olabilirsiniz! Ama Türkiye halkı ve Müslümanlar değil!
  • 2- Siz Yahudi varlığı çete “devleti” İsrail’i tanıyabilirsiniz! Ama Müslümanlar asla tanımıyor!
  • 3- Siz ümmetin meselesi Filistin’i Gazze’ye, hatta iki örgüte kadar indirebilirsiniz! Filistin meselesi iki örgütün meselesi değildir. Filistin ümmetin meselesidir ve işgal son bulana kadar da öyle kalacaktır!
  • 4- Filistin, el-İsrâ hadisesinden bu yana Müslümanların boyunlarında bir emanettir. Siz bu emanete ihanet etseniz de biz Müslümanlar asla ihanet etmeyeceğiz!
  • 5- Kudüsü fetheden Hz. Ömer (Radıyallahu Anh) özellikle yahudilerin burada oturamayacağına hükmeden bir ahitname yazmıştı. Hilafet olduğu müddetçe bu ahitnameye bağlı kalındı. Hilafet’in tekrar ilanıyla birlikte bu ahitname tekrar hayata geçecektir.
  • 6- Bu ümmet içerisinden Selahaddinler, Kutuz ve Baybarslar ve yine Halîfe AbdulHamid Han gibi lider ve komutanlar çıkararak Filistin ve tüm İslam coğrafyasını hem işgalcilerden hem de işbirlikçilerden temizleyecektir.
  • 7- Yıllardır Filistin’i istismar ederek bu işin kaymağını yediniz. Ancak yolun sonuna geldiniz! Böylece yüzünüzdeki perde indi ve o çirkin yüzünüz açığa çıktı.
  • 8- Allah (Subhanehu Ve Teâlâ) Filistin’i kurtarmayı ancak şerefli bir lidere, halkına yalan söylemeyen bir lidere nasip eder.

Son olarak Yahudilerin de çok kızdığı o sloganla bitiriyorum: “Hayber Hayber ya yahud, Ceyşu Muhammed sevfe yaud”.

(Hayberi unutmayın, hatırlayın; muhakkak er geç İslam ordusu bir gün geri dönecektir.)

@OYildiz99

Ayrıca...

Kar: Ruhani değil siyasi halifelik

Yıllardır halifeliği savunan Hizbu’t Tahrir’in Türkiye Medya Sorumlusu Mahmut Kar, Hilafetin ruhani değil siyasi olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir