Home / News / HABER / DÜNYA / ABD: Rus hava saldırıları muhalifleri hedef alıyor
islam devleti default

ABD: Rus hava saldırıları muhalifleri hedef alıyor

Doğal Kararlılık Operasyonu Sözcüsü Albay Steve Warren, “Ruslar yoğunluklu olarak Esad güçlerini desteklemek için hava saldırısı yapıyorlar” dedi.

ABD öncülüğündeki koalisyonun IŞİD’e karşı yürüttüğü Doğal Kararlılık Operasyonu Sözcüsü Albay Steve Warren, Rus hava saldırılarının IŞİD’den çok Beşşar Esad yönetimine karşı savaşan muhalifleri hedef almaya devam ettiğini söyledi.

Warren, Bağdat’tan telekonferans yoluyla Pentagon’daki gazeteciler için bilgilendirme toplantısı düzenledi. Rusya’nın Suriye’de yaptığı hava saldırıları hakkındaki bir soru üzerine Warren, “Ruslar yoğunluklu olarak Esed güçlerini desteklemek için hava saldırısı yapıyorlar” dedi.

Rusya’nın Suriye’nin batısında hava saldırıları yapmayı sürdürdüğünü belirten Warren, Rusların hava saldırılarının IŞİD’den çok Beşşar Esad yönetimine karşı savaşan muhalifleri hedef aldığını dile getirdi. Çok nadir olmakla birlikte Rusya’nın IŞİD’i de hedef aldığını belirten Warren, “Geçtiğimiz haftalarda Rakka’ya birkaç bomba atmışlardı” dedi.

Ajanslar

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir