Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Afrika Birliği’nden Şebab örgütüne operasyon: 100 ölü
islam devleti default

Afrika Birliği’nden Şebab örgütüne operasyon: 100 ölü

Somali’de bu sabah Afrika birliği’ne yapılan saldırıya Kenya Ordusu karşı saldırı düzenledi, Kenya ordusu Eş-Şebab örgütünün 100’den fazla üyesini öldürdüğünü açıkladı

Somali’nin Gedo bölgesinde, Afrika Birliği Somali Misyonu (AMISOM) bünyesinde yer alan Kenya güçlerinin karargahına Eş-Şebab örgütü tarafından patlayıcı yüklü araçla yapılan saldırının ardından, Kenya ordusunun başlattığı operasyonda en az 100 militanın öldürüldüğü bildirildi.

Kenya Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü David Obonyo, yaptığı açıklamada, Kenya ordusuna ait uçakların bölgede Eş-Şebab kamplarına yönelik başlattığı operasyonda en az 100 militanın öldürüldüğünü söyledi.

Örgüte yönelik operasyonun devam ettiği kaydedildi.

Öte yandan, Kenya güçlerinin karargahına düzenlenen 50’den fazla askerin hayatını kaybettiği saldırıyı Eş-Şebab örgütünün üstlendiği açıklandı.

Söz konusu karargah, Gedo’daki en büyük karargah olarak biliniyor.

Somali’de Afrika Birliği ülkelerine bağlı 22 bin asker görev yapıyor. Kenya ordusunun ise bu ülkede 4 bin askeri bulunuyor.

Ajanslar

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir