Home / News / HABER / TÜRKİYE / Alimlerden Hilafet Çağrısı
islam devleti default

Alimlerden Hilafet Çağrısı

Günümüzde birçok yerde akan kanın Müslüman kanı olduğunu belirten alimler emperyalistlerin hilelerine karşı Müslümanları birlik ve beraberliğe çağırdı.

Tevhit anlayışının ciddi yaralar alması sonucu Müslümanların dağınık hale geldiğini ifade eden alimler, bundan dolayı dünyanın farklı yerlerinde akan kanın Müslüman kanı olduğunu söyledi.

İslam coğrafyasından akan kanın, kirletilen namusların ve istila edilen toprakların Müslümanların ümmet şuurunu kaybetmesinden kaynakladığını belirten bölge alimlerinden Molla Bahri Kılıç, Batı emperyalistlerin hilelerine karşı Müslümanları birlik ve beraberliğe çağırdı.

Müslümanların tarihin en zor dönemlerinden birini yaşadıklarını söyleyen Kılıç, İslam topraklarında yapılan büyük zulüm ve katliamlara dikkat çekerek bu durumdan sıyrılışın tek çaresinin Müslümanların birlik ve beraberliğinden geçtiğini vurguladı.

Bu gün aidiyetler ve mensubiyetler küçük gruplara ve ideolojilere dönüştürülmüş

Kılıç, Tevhidi anlayışın yaralar almasına paralel ümmet aidiyetinin ve mensubiyetinin de ciddi yara aldığını söyledi. Kur’an’ın, bu ümmetin mensuplarını Müslüman diye isimlendirdiğini belirten Kılıç, ancak bu gün aidiyetler ve mensubiyetlerin küçük gruplara ve ideolojilere dönüştürüldüğünü bunun da ümmeti tefrikaya düşürdüğünü, ümmetin dayanışmasını bitirdiğini ifade etti.

Ümmetin bir diğer ayrılık sebebin de Müslümanların bir halifesinin olmamasına bağlayan Kılıç, Müslümanların yeniden toparlanmaları hilafet merkezini icra etmeleri gerektiğini söyledi.

Bu gün yeryüzünde en ucuz kan Müslümanların kanı olmuştur

Kılıç, “Bu gün Hristiyanları papası vardır. Bunların kendi mezhebi ihtilafları olsa da, konu Müslümanlar olunca siyaseten topyekûn birlikte Müslümanlara saldırıyorlar. Bu da bizim halifemizin olmayışından kaynaklanıyor. Tüm bu olumsuzlukları bundan dolayı görüyoruz. Tevhit bozulunca, ümmet aidiyeti yara alınca ve Müslümanların halifesi olmayınca ortaya hiç de arzu etmediğimiz Müslümanların aleyhinde bu tablolar ortaya çıkıyor. Bu gün yeryüzünde en ucuz kan Müslümanların kanı olmuştur. Her yerde kanı akıtılan Müslümanlardır. Tüm bunlara rağmen Müslümanlar olarak kendimize bir çeki düzen vermez isek, bu gerçekten perişanlığımızın devam edeceğini gösteriyor.” şeklinde konuştu. 

İbrahim Koçyiğit – İLKHA

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir