Home / News / HABER / TÜRKİYE / Başbakanlık’ta Alevi zirvesi
islam devleti default

Başbakanlık’ta Alevi zirvesi

Başbakan Davutoğlu Alevi kültür dernekleri temsilcilerini Çankaya Köşkü’nde kabul etti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Alevi kültür derneklerinin temsilcileriyle Çankaya Köşkü’nde bir araya geldi.

Görüşmede ağırlıklı olarak Doğu ve Güneydoğu’da sürdürülen operasyonlar ile Sultanahmet saldırısı ele alındı. Ayrıca önümüzdeki günlerde TBMM’ye sunulması beklenen ve içerisinde Alevilerle ilgili düzenlemeler içeren paketle ilgili olarak Alevi temsilcilerin görüşü alındı.

Başbakan Davutoğlu görüşmede yaptığı konuşmada ağırlıklı olarak terör saldırılarını ve Türkiye’nin terörle mücadelede attığı adımları değerlendirdi.

Çankaya Köşkü’ndeki görüşmeye, Alevi Dedeleri İbrahim Erzincan, Hüseyin Dedekargınoğlu ve Hasan Kılavuz ile Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Sekreteri Sadık Özsoy, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkan Yardımcısı Ali Başak, Alevi Kültür Dernekleri Genel Sekreteri Ali Arıkan, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Fadime Türkyılmaz, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri Genel Başkanı Gani Kaplan, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Baki Düzgün katıldı.

Toplantıda, Başbakan Davutoğlu’na, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Ömer Çelik ve Selçuk Özdağ ile Başbakanlık Başmüşavirleri Hatem Ete ve Necdet Subaşı eşlik etti. 

Ajanslar

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir