Home / News / HABER / DÜNYA / Berlin’de mülteciler dondurucu soğukta sıra bekliyor
islam devleti default

Berlin’de mülteciler dondurucu soğukta sıra bekliyor

Almanya’nın başkenti Berlin’de yılbaşı tatilinden sonra dün açılan mülteci kayıt dairesi önünde dondurucu havaya rağmen bekleyen mülteciler uzun kuyruk oluşturdu.

Almanya’nın başkenti ve aynı zamanda bir eyalet şehir olan Berlin’de mültecilerin kayıt işlemlerinden sorumlu ‘Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi’, mültecilerle ilgili işlemlerde Almanya’nın başarısızlığının sembolü haline geldi. Yılbaşı tatilinden sonra yeniden hizmete başlayan dairenin önünde sıfırın altında dondurucu bir havada yine mülteciler kayıt sırası beklerken uzun kuyruklar oluşturdular.

Sabah 4 sularında daire önüne gelen mülteciler randevu ve kasa gişeleri önünde mesai saatinin başlamasını beklediler. Bekleyenler arasında yine çok küçük yaşta çocuklar, yaşlılar ve hastalar da bulunuyordu. Birçokları daire önünde kurulan ısıtmalı çadırlara girerek dondurucu soğuktan korunmaya çalıştı.

Daha önce de kısa adı ‘Lageso’ olan mülteci kayıt dairesi önünde yüzler mültecinin gece yarılarında bekleyerek kuyruklar oluşturması, bazılarının burada kamp kurması tepkilere neden olmuştu. Yetkililer bunun üzerine bir açıklama yaparak, artık hiçbir mültecinin saatlerce sıra beklemeyeceğini ve işlemlerin kısa sürede bitirileceğini bildirmişti. Ancak yeni yılda da hiçbir değişiklik olmadığı görüldü.

‘Tagesspiegel’ isimli gazetenin bildirdiğine göre, gelecek haftadan itibaren mültecilere sağlık kartı verilmek suretiyle, doktora görünmek için her seferinde daireden havale kağıdı almak zorunda kalmayacaklar. Ayrıca mülteciler, kendilerine verilecek para kartlarıyla ihtiyaçlarını alabilecekler.

Geçen yıl Berlin’e yaklaşık 80 bin mülteci geldi. Yılbaşı tatili boyunca da, noel gecesi ve yılbaşı gecesi hariç, her gün yaklaşık 400 mültecinin trenlerle Berlin’e geldiği bildirildi.

Ajanslar

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir