Home / News / HABER / TÜRKİYE / Biden’dan Türkiye’ye sınır güvencesi
islam devleti default

Biden’dan Türkiye’ye sınır güvencesi

ABD Başkan Yardımcısı Biden, IŞİD’i yendikten sonra da faaliyetlerini sürdüreceklerini ve Türkiye’nni güneyinde yeni bir devlete izin vermeyeceklerini söyledi

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Türkiye’nin güney sınırında bir devlet kurulmasına engel olacaklarını söyledi.

Biden, İstanbul ziyaretinde Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Dolmabahçe’de yaptığı ortak basın toplantısında Suriye’deki krize değindi. IŞİD’e karşı yerel Sünni Arap güçleri desteklediklerini belirten Biden IŞİD’i yendikten sonra da faaliyetlerini sürdüreceklerini ve Türkiye’nni güneyinde yeni bir devlete izin vermeyeceklerini kaydetti.

Biden, basın toplantısında şu ifadeleri kullandı:

“Bizim ortak misyonumuz IŞİD’i ortadan kaldırmaktır. Bizim planlarımız olgunlaşmıştır, koordineli hale gelmiştir. Daha fazla ilerleme kaydetmeliyiz. Bu ilerleme daha da artacak. Bizim işbirliğimiz sayesinde hareketlerimiz ivme kazanacaktır. Sadece bölgede değil, Türkiye’de de IŞİD’i yok etmek için işbirliği yapıyoruz. Türkiye bu yolda önemli adımlar atmıştır. Biz bundan sonra da IŞİD’le mücadele için işbirliği yapmak, istihbarat toplamak, kampanya yapmak, yerdeki faaliyetlerimizi artırmak için çalışmalara devam ediyoruz. Kaybedilen toprakları almak, IŞİD’in Türkiye sınırına ilerlemesini engellemek için tedbirleri aldık. Biz IŞİD’e karşı yerel sünni Arap güçleri destekliyoruz. IŞİD’i yendikten sonra faaliyetlerimize devam edeceğiz. Sizin güney sınırınızda bir devlet kurulmasına engel olacağız. Suriye konusunda kötümser olmamak gerek.

PKK da IŞİD gibi Türkiye için bir tehlikedir. PKK hiçbir şekilde barışa gönüllü değildir. Bu terör örgütüdür. Kabul edilemeyecek faaliyetlerde bulunmaktadır. Geçmişte barış görüşmeleri başarılı olmadı ve PKK başka çözüm yolu bırakmadı. Tabii ki siz de terörle mücadele edeceksiniz.

Irak’taki başarılarınızı taktir ediyoruz. Biz Ankara ile Bağdat ile çalışmalarımıza devam edeceğiz. İlgili taraflarla birlikte Musul’u geri almak için çalışacağız. Musul’u işgalden kurtarmamız gerekiyor.”

Ajanslar

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir