Home / News / HABER / TÜRKİYE / Davutoğlu: Operasyonlar yakın zamanda tamamlanacak
islam devleti default

Davutoğlu: Operasyonlar yakın zamanda tamamlanacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Güneydoğu’daki Silopi, Sur ve Cizre’de yeni bir güvenlik yapılanmasına gideceklerini belirterek, yakın zamanda bu bölgelerde PKK’ya karşı sürdürdükleri operasyonları tamamlayacaklarını söyledi.

İngiltere’de konuşan Davutoğlu, Hakkari ve Şırnak kent merkezlerinin taşınması konusunda “Hakkari ve Şırnak il merkezleri şehrin doğal gelişimi anlamında çok uygun topografyada değiller. Buna mukabil Yüksekova ve Cizre daha düz arazide. Havaalanı da Yüksekova’da olduğu için Hakkari il sınırı değişmeden il merkezlerinin değişmesi, Hakkari ve Şırnak’ın herhangi bir şey kaybetmeden bunun yapılması için bir çaba ve çalışma yürüteceğiz” dedi.

 

‘YENİ BİR GÜVENLİK YAPILANMASINA GİDECEĞİZ’

Davutoğlu, “Operasyonun tamamlandığı ilçelerde, bundan sonra atılacak adımlar, rehabilitasyon konusunda bir master planı, bir genel perspektif çalışması yaptık. Bir kere Silopi’de şu anda mesela böyle bir durum söz konusu. Operasyon büyük ölçüde Silopi’de tamamlandı. Tek tek münferit bazı şeyler olabilir ama Silopi’deki bütün çukurlar kapatıldı, bütün barikatlar kaldırıldı. Zaten talimatımız da buydu. Hiçbir ilçede, hiçbir yerleşim yerinde barikat, çukur olmayacak. Silopi’de bu sağlandı, operasyon bu bağlamda başarıyla tamamlandı. Operasyon esnasında güvenlik görevlilerimiz son derece iyi bir koordinasyon yürütüyorlar. Şimdi mesela Silopi’de birkaç gün daha, sokağa çıkma yasağı kalkacak ancak akşamleyin belli saatlerde uygulanacak. Bir kere Silopi’de bütün mahallelerinde, sokaklarında güvenliği sağlayacak yeni bir güvenlik yapılanmasına gideceğiz” ifadelerini kullandı.

UZLAŞMA KOMİSYONU’NDA YER ALACAK 3 İSİM BELLİ OLDU

Davutoğlu, AK Parti’den Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda yer alacak 3 ismin Cemil Çiçek, Ahmet İyimaya ve Abdülhamit Gül olacağını açıkladı.

‘ÖNEMLİ YATIRIMLAR TÜRKİYE’YE GELECEK’

Davutoğlu, Londra’da yaptığı temaslara ilişkin şunları söyledi: “Londra’da yatırımcılarla yaptığım görüşmemde beklenenden çok daha iyi atmosfer gördüm; coğrafyadan kaynaklanan olumsuzluk görmedim Görüşmelerde özellikle Ar-Ge faaliyetlerinde çok önemli yatırımların Türkiye’ye geleceği konusunda taahhütler aldım.”

‘CAMERON’LA SURİYE KONUSUNU GÖRÜŞTÜK’

İngiliz mevkidaşı Davit Cameron ile yaptığı görüşmeye ilişkin bilgi de veren Davutoğlu, “Suriye konusunda ortak kaygılarımızı ele aldık. Sürecin sulandırılmaması konusunda mutabık kaldık” dedi.

Sputnik

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir