Home / News / HABER / TÜRKİYE / Diyarbakır’da PKK saldırısı: 6 ölü, onlarca yaralı
islam devleti default

Diyarbakır’da PKK saldırısı: 6 ölü, onlarca yaralı

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde Emniyet Müdürlüğü binasına PKK tarafından düzenlediği belirtilen saldırıda aralarında çocukların da olduğu altı kişi öldü.

Diyarbakır Valiliği bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda beş kişinin öldüğünü açıkladı.

Sabah saatlerinde yapılan arama kurtarma çalışmalarında bir kişinin daha cesedine ulaşılmasıyla ölü sayısı 6’ya yükseldi.

Onlarca kişi yaralandı

Patlayıcı yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda emniyet binası ve polis lojmanlarında büyük hasar meydana gelirken, 39 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Emniyet binasının hemen yanında bulunan tek katlı bir ev de saldırı sonucu çöktü.

Diyarbakır Valiliği’nin saldırıyla ilgili açıklaması şöyle;

“Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca İlimiz Çınar İlçesinde Çınar İlçe Emniyet Amirliği hizmet binası ve Emniyet lojmanlarının bulunduğu binaya yönelik olarak patlayıcı yüklü araç infilak ettirilmiş, patlamayla eş zamanlı olarak İlçe Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Amirliğine uzun namlulu silahla saldırıda bulunulmuştur. Düzenlenen saldırılara güvenlik güçlerimiz tarafından misliyle karşılık verilmiştir.”

“Olayın gerçekleşmesinin hemen akabinde Valilik bünyesinde İl Kriz Merkezi oluşturulmuş, Çınar İlçesine yeterli sayıda sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri yönlendirilmiş, ayrıca takviye olarak çok sayıda jandarma ile polis görevlendirilmiştir.”

“İlçe Emniyet Amirliğine yönelik olarak düzenlenen patlayıcı yüklü araçla yapılan terör saldırısı sonucunda; lojmanda ikamet eden 2 Polis yakını hayatını kaybetmiş, 6’sı Polis ve 8’i Polis yakını olmak üzere 14 kişi yaralanmıştır.”

“Ayrıca yaşanılan patlamanın etkisiyle lojman yakınındaki bir binada yıkıntı meydana gelmiş, arama-kurtarma ekiplerinin bahse konu binada yaptığı çalışmalar neticesinde 3 vatandaşımız hayatını kaybetmiş olarak ve 5 vatandaşımız yaralı olarak enkaz altından çıkarılmıştır.”

“Lojman civarında yer alan binalarda ise toplam 20 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılar ilimiz merkez hastanelerine intikal ettirilmiş olup tedavileri devam etmektedir.”

Davutoğlu: Ölenlerden beşi sivil, biri polis

Başbakan Ahmet Davutoğlu saldırıda ölenlerin beşinin sivil, birinin polis olduğunu söyledi:

“Saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırı sonucunda bir emniyet görevlimiz şehit düşmüş, 5 sivil vatandaşımız vefat etmiş, 6’sı emniyet görevlisi olmak üzere 39 vatandaşımız yaralanmıştır. Saldırıda ölen vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum”.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Twitter’dan paylaştığı mesajla saldıryı kınadı.

Kurtulmuş’un mesajı şöyle:

“Emniyet Amirliği ve Emniyet mensuplarının ailelerinin bulunduğu lojmanlara düzenlenen bu terör saldırısı kalleşçedir. Bu hain terör saldırısı sonucu hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Hain saldırıda yaralanan ve tedavileri süren yaralı emniyet mensuplarımıza ve

vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum.”

Karayılan’ın dünkü açıklamaları

PKK yöneticilerinden Murat Karayılan dün Sterk TV’de yayınlanan açıklamasında Doğu ve Güneydoğu’daki çatışmalardan bahsederken “devletin sivilleri hedef aldığını” söylemiş ve “intikam” kelimesini kullanmıştı.

Karayılan şunları söylemişti:

“Herkes bilmeli ki, onların kanı yerde kalmayacak. İntikamı alınacak. Çocuklarımızın, kadınlarımızın, gençlerimizin kanı yerde kalmayacak. Herkes bunu bilmeli. İntikam alınacak. Kürt halkı bu kanı yerde bırakmayacak.”

BBC

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir