Home / News / HABER / TÜRKİYE / İncirlik’teki Alman jetleri, Suriye’de keşif uçuşuna başladı
islam devleti default

İncirlik’teki Alman jetleri, Suriye’de keşif uçuşuna başladı

Almanya’nın IŞİD’lе mücаdеlе kаpsаmındа Adаnа’dаki İncirlik Hаvа Üssü’ndе kоnuşlаndırdığı Tоrnаdа uçаklаrı kеşif uçuşlаrınа bаşlаdı. Tornado uçakları Suriye hava sahasında iki buçuk saat görev yaptı.

Spiegel Online’ın haberine göre, Alman Savunma Bakanlığı’ndan bir yetkili “Uçaklar görevlerini yaptı” ifadesiyle Tornado’ların keşif uçuşlarına başladığını doğruladı.

 

Haberde, Potsdam’da bulunan Alman Operasyon Komutanlığı’ndan bir sözcünün, uçakların bu sabah yerel saatle 10:30’da İncirlik’ten havalanarak Suriye üzerinde gerçekleştirdikleri keşfin ardından üsse geri döndüklerini teyit ettiği de ifade edildi.

Bu arada Alman uçaklarının her gün bir uçuş gerçekleştirmesi bekleniyor. Uçuşların sayısının ileride artırılabileceği belirtiliyor.

Paris’teki terör saldırıları sonrasında Fransa’nın IŞİD ile mücadelede yardımını istediği Almanya, Suriye’deki uluslararası koalisyonu desteklemek amacıyla bölgeye 1.200 asker, bir fırkateyn ve Tornado tipi askeri keşif uçakları gönderme kararı almıştı. Almanya Federal Meclisi’nden çıkan tezkerenin ardından Schleswig Holstein eyaletindeki Jagel Üssü’nden 10 Aralık’ta yola çıkan 2 Tornado keşif uçağı, İncirlik Hava Üssü’ne gelmişti. Berlin yönetimi, daha sonra İncirlik’e 4 Tornado uçağı daha göndermişti. Almanya’nın üste Airbus A400M tipi bir nakliye uçağı da bulunuyor.

Sputnik

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir