Home / News / HABER / TÜRKİYE / İranlı bakan ve yardımcısı Ankara’ya geliyor
islam devleti default

İranlı bakan ve yardımcısı Ankara’ya geliyor

İran ile ilişkilerin yumuşama sinyallerinin ardından İran Dışişleri Bakanı Zarif’in ve yardımcısı’nın bu ay içinde Türkiye’ye gelmesi bekleniyor. TÜSİAD da yakın dönemde İran’a gidecek.

İran ile ilişkilerin yumuşamasının ardından İran Dışişleri Bakan Yardımcısı’nın bu ay içinde Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.

İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif’in ertelenen ziyaretinin de gündemde olduğu öğrenildi. İran’ın Ankara Büyükelçisi Ali Rıza Bigdeli’nin “Güzel şeyler olacak, üst düzey ziyaretler olacak” sözlerinin üzerinden birkaç gün geçmişken, İran’la yumuşamayı Ankara da teyit etti.

Habertürk’te yer alan habere göre, üst düzey bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi “İran, bölgede farklı bir nüfuz kurmaya çalışıyor. Mezhepçilik kartına başvuruyor. Suriye’de ayrışma yaşıyoruz. Türkiye bundan rahatsız, endişeleri var. Ama Türkiye, İran’a yönelik hep bir angajmandan yana olmuştur. Ahmedinejad döneminde bile Türkiye hep İran’a yakın durdu” dedi.

Suudi Arabistan ve İran arasındaki idam gerilimi üzerine Türkiye’den yapılan açıklamaların İran’da rahatsızlığa yol açmadığını belirten yetkili, İran basınında idamlarla Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında bağlantı kurulmasını ise “ipe sapa gelmez yorumlar” olarak niteledi. Türkiye’nin 2 ülke arasında arabulucu pozisyona soyunmadığını belirten Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, “Suudi Arabistan ile ilişkilerimiz çok yakın. İran da çok önemli. Bir şey olursa üzerimize düşeni yaparız” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin mezhepçilik güttüğü iddialarına karşı çıkan yetkili, “Türkiye mezhepçilik gütmez ve mezhepçilik güdenlere de karşı çıkarız. Irak ve Suriye’de yaşananlar, mezhepçiliğin sonucu. Bunu muhataplarımıza da söyledik” dedi.

Ajanslar

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir