Home / News / HABER / TÜRKİYE / İstanbul, Adana ve Elazığ’da IŞİD operasyonları
islam devleti default

İstanbul, Adana ve Elazığ’da IŞİD operasyonları

Elazığ ve Adana’da düzenlenen IŞİD’e yönelik operasyonlarda 29 kişi gözaltına alındı

Adana’da IŞİD’e yönelik operasyonda 16’sı yabancı uyruklu olmak üzere 23 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yabancı uyruklu 16 kişinin IŞİD’e katılmak üzere, Türkiye’ye geldiği bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Zanlıların bulunduğu Kiremithane, Çamlıbel ve Şehit Erkut Akbay mahallelerine operasyon düzenleyen ekipler, 1’i Rus 15’i Mısır uyruklu kişilerle, bunları IŞİD’e götürmek istediği ileri sürülen 7 kişiyi yakaladı.

Adana Adli Tıp Birimi’nde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, emniyet müdürlüğüne götürüldü.

ELAZIĞ’DA ALTI GÖZALTI

Elazığ’da Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, IŞİD’e yönelik önceden belirledikleri adreslere sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonlar kapsamında 6 şüpheli gözaltına alındı.

Elazığ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube (TEM) ekipleri, IŞİD’e yönelik önceden belirledikleri 6 adrese düzenledikleri eş zamanlı operasyonda 6 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınarak sağlık kontrolünden geçirilen 6 şüpheli, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorguya alındı. Şüphelilerin emniyetteki sorgusu devam ediyor.

İstanbul’da IŞİD operasyonu; 10 gözaltı

İstanbul’da terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uzun süreli teknik ve fiziki takip sonucunda, Tuzla, Pendik, Sultanbeyli, Beylikdüzü ve Kağıthane ilçelerinde önceden belirlenen adreslere IŞİD’e yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Polis helikopterinin havadan destek verdiği, Özel Harekat ve Çevik Kuvvet ekiplerinin de katıldığı operasyonda, 10 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, örgüte ait çok sayıda dijital malzeme ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Gözaltına alınan zanlılardan bazılarının Suriye ve Irak’taki çatışma bölgelerine gidip gelen ve oradaki teröristlerle irtibat sağlayan kişiler olduğu öne sürüldü.

Ajanslar

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir