Home / News / HABER / DÜNYA / İsveç’te mülteci çocuklara saldırı
islam devleti default

İsveç’te mülteci çocuklara saldırı

Stockholm’de maske giymiş onlarca saldırgan Merkez İstasyonu civarında rastladığı mültecilere saldırdı

veç’in başkenti Stockholm’de maske giyen onlarca kişi akşam saatlerinde mültecilere saldırdı. Saldırıya uğrayanların bir kısmının çocuk olduğu belirtildi.

Stockholm Polis sözcüsü Towe Hagg tarafından yapılan açıklamada siyah kıyafetler giyen maskeli bir grup akşam saatlerinde ellerinde sopalarla mültecilere yönelik saldırılar gerçekleştirdi.

Independent’te yer alan haberde ise bir görgü tanığı kalabalık bir grubun İsveçli olmadığı anlaşılan üç kişiyi dövdüklerini gördüğünü söyledi.

Saldırıdan önce “Artık yeter, Kuzey Afrikalı sokak çocukları hak ettikleri cezayı alacak” yazılı broşürler dağıtıldığı belirtildi. Saldırılarla ilgili olarak dört kişi gözaltına alındı. Biri polise mukavemet göstermek, diğerleri ise toplumda yüzü göstermeyecek kıyafetler giymekle suçlanıyor.

Saldırıdan sonra İsveç Direniş Hareketi isimli neo-Nazi grubu Merkez İstasyonu civarının Afrikalılardan temizlendiği öne sürüldü. Açıklamada mültecilerin hırsızlık ve taciz olaylarına karıştığı için böyle bir saldırı gerçekleştirildiği ifade edildi.

İsveç, geçtiğimiz yıl içerisinde 160 bin göçmen almıştı.

Ajanslar

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir