Home / News / HABER / YORUM-İKTİBAS / Joe Biden Türkiye’ye Neden Geldi? / Osman Yıldız

Joe Biden Türkiye’ye Neden Geldi? / Osman Yıldız

Joe Biden Türkiye’ye Neden Geldi?Amerika, İslam’ın devlet, toplum ve hayata dönüşünü engellemek için tüm gücüyle çalışıyor. Bölge devletleri de rol kapmak için birbiriyle yarışıyor. Ancak Amerika bilmeli ki; onların kahraman yaptığı ve bir takım yerlere taşıdığı bu yöneticilerin gerçek yüzleri açığa çıktı.

Joe Biden’in ziyareti, Dinazor Kissinger’ın, New York’taki Rockefefler Vakfı’nda yaptığı konuşmayı hatırlattı.

Kissinger; “Biz Amerika olarak neden çok güçlüyüz, biliyor musunuz?” diye soruyor.

Cevabını da yine kendisi şöyle açıklıyor:
“Bizler, Amerika olarak, aramızdaki, vatan hainlerini hemen öldürürüz! Dünyanın diğer birçok ülkesindeki vatan hainlerini ise kahramana dönüştürerek, ülkelerinde önemli yerlere getiririz!”
İslam coğrafyasının içerisinde bulunduğu durum ve başımızdaki yöneticiler sanırım Amerika’nın neden güçlü olduğunu açıklıyor.

Amerika Başkan yardımcısı Joe Biden 22.06.2016 tarihinde Türkiye’ye geldi. Biden, milletvekilleri ve gazetecilerle yaptığı görüşme öncesinde demokrasiden, fikir hürriyetinden ve basın özgürlüğünden dem vurdu.

Çünkü bu düşünceler batı’nın kutsalları, kapitalizmin makyajlı yüzü ve helvadan yaptıkları putlarıdır.

Ancak acıkırlarsa müstesna…

Amerika’ya göre kimin iktidar olduğunun önemi yoktur. Amerika, kendilerine itaat eden, halkını en iyi kandıran herkesle çalışır.

Batı’ya meftun bu Partilere umut bağlamak, bunlardan çözüm beklemek aslında kendi elimize çekiç vurmak gibidir. Esaslarına “dini hayattan ayıran” (laiklik) bir düşünceyi koyan bu partiler, zaten felçli durumdalar. Felçli bir hareketten ne beklersiniz? Ne insanlara karşı bir sorumluluk hissi, ne de ahiret günün de Allah’a hesap verme korkusu!

Şöyle kafanızı kaldırıp bir bakın! Mustafa Kemal’den, R. Tayyip Erdoğan’a kadar.

Cumhuriyet’in kuruluşundan bugüne kadar “yönetici” ve “aydınlarımızın” hepsi batı’ya meftun, batı’da onlara meftun.
Allah Subhanehu Ve Teala’nın emirlerine asiler, uydusunda bulundukları sömürgeci devletlere karşı ise pek itaatkarlar.
İslam’a uzak, demokrasiye yakınlar.

Ümmet şuurundan fersah fersah uzaklar.

Reel politika onlara göre farz.
Ama hepsinin ortak bir yönü varki; o da menfaat.
Çıkarları uğruna babalarını bile satarlar.
Ki, geçmişte örnekleri fazlasıyla mevcut.

Mavi Boncuk

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, İstanbul’da AKP, CHP ve HDP milletvekilleri, sivil toplum temsilcileri, gazeteciler ve tutuklu ailelerinin de bulunduğu çok sayıda kişi ve grupla özel görüşmelerde bulunak herkese mavi boncuk dağıttı.

Medya ise görevini fazlasıyla yaptı. İşin magazin kısmıyla ilgilendi. Halk, Joe Biden’in bu kış gününde Türkiye’ye neden geldiğini bile anlamadı.

Normal zamanlarda bile bir araya gelemeyen, Allah’ın selamını bile birbirine vermekten esirgeyen Partiler, Joe Biden’in davetini ise kırmadılar.

Bu durumla alakalı CHP’li Gürsel Tekin, Biden’ın, aynı televizyon programında bile yer almayan siyasi parti temsilcilerini biraraya getirmesi konusunda, “Helal olsun Biden”a” diyerek,; “Ancak şunu söylemeliyim; bir Türk siyasetçisi olarak bunu bizim gerçekleştiremememiz nedeniyle utandım” demiş.

Eğer sizlerde birazcık “utanma duygusu”, birazcık “sorumluluk bilinci” birazcık bu halkın değerlerine ve tarihine saygınız olsaydı; bir ayıbınızı başka bir ayıpla ifade etmezdiniz! 

İşte bunlar, bizim yöneticilerimiz ve sözde aydınlarımız. İktidarı, muhalefeti ve “aydınlarıyla” ihanet eylemleri hız kesmeden devam ediyor.

Amerika Başkan yardımcısı Joe Biden neden geldi?

Birincisi: Cerablus-Mare hattındaki sınır bölgesi ilerleyen günlerde tamamen kapatılacak.

İkincisi: Amerika, PYD’yi “terör örgütü” olarak görmüyor. PYD’ye Amerikan yardımları devam edecek.

Üçüncüsü: Başika’daki Türk askerleri ABD, NATO ve IŞİD karşıtı koalisyonla ortak hareket edecek. Irak ordusunun da bu uluslararası koalisyonda temsilci bulundurmasına izin verilecek.

Dördüncüsü: PYD Cenevre’ye katılacak.

Beşincisi: Amerika, Türkiye’yi soft power (yumuşak güç) olarak kullanacak.

Altıncısı: Türkiye bu konularda Amerika’ya yardımcı olacak.

Dolayısıyla neymiş? Suriye’de aslında karşıtmış gibi görünen ülkeler aslında tek bir planın (Amerikan planı) piyonu konumundalarmış.

Ak Parti hükümeti, gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında, ister uzak, isterse yakın ülkelerde olsun Amerikan çıkarlarını korumak için kullanıldılar ve hala da kullanılmaya devam ediyorlar.

Amerika, Türkiye’nin “terör” örgütü olarak gördüğü PYD’yi “terör” örgütü olarak görmüyor. Ancak Türkiye, Amerika’nın “terörizmle savaş” adı altında İslam ile savaşına destek veriyor, üslerini açıyor, yabancı asker geçişine izin veriyor ve Suriye’de rejimle savaşan Nusra gibi grupları “terör” olarak görüyor.

Ak Parti, tüm bu kirli ittifakları sümenaltı ederek, yalanlarına inanmamızı istiyor. Ancak “mızrak çuvala sığmıyor” artık.
Amerika, İslam’ın devlet, toplum ve hayata dönüşünü engellemek için tüm gücüyle çalışıyor. Bölge devletleri de rol kapmak için birbiriyle yarışıyor.

Ancak Amerika bilmeli ki; onların kahraman yaptığı ve bir takım yerlere taşıdığı bu yöneticilerin gerçek yüzleri açığa çıktı.
Halkına yalan söylemeyen bir lideri, Raşid bir Halifeyi bu ümmet bağrından çıkardığı zaman Amerika ne kadar güçlü olduğunu görecektir.

@OYildiz99

Ayrıca...

Kar: Ruhani değil siyasi halifelik

Yıllardır halifeliği savunan Hizbu’t Tahrir’in Türkiye Medya Sorumlusu Mahmut Kar, Hilafetin ruhani değil siyasi olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir