Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Libya’da ”IŞİD’e karşı Batı cephesi” açılıyor
islam devleti default

Libya’da ”IŞİD’e karşı Batı cephesi” açılıyor

Pentagon, IŞİD’in Libya’da ilerlemesinin ardından üçüncü bir cephe açacağını duyurdu. New York Times gazetesine göre bu karar mecliste anlamlı bir tartışma olmadan yapılacak

New York Times gazetesi editoryal kurulu, ABD öncülüğünde IŞİD’le mücadele için yeni bir cephenin açıldığını ve bunun bölgede yeni bir savaşı temsil ettiğini savundu.

NYT’ye göre yetkililerin yaptığı açıklamada, Fransa, İngiltere, İtalya gibi Avrupa müttefiklerinin destekleriyle iki hafta içinde operasyonlar gerçekleştirilecek. Planlama, 2011 yılında Muhammer Kaddafi’nin öldürümesi sonrası başlayan iç savaşın ortasında gelişiyor. Süreç içerisinde BM tarafından desteklenen birlik hükümeti reddedilmişti. 

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford’ın Cuma günü gazeteye verdiği demeçte “3 bin askerin yer alacağı, kararlı bir askeri harekete geçileceğini” bildirmişti.

Operasyon kapsamında Akdeniz’de konuşlanan Amerikan, İngiliz, Fransız ve İtalyan savaş gemilerinden atılacak füzelerle, IŞİD’in elindeki kentlerin vurulacağı öne sürülüyor. Daha sonra kıyıdaki özel kuvvetlere eklenecek donanma askerlerinin Sirte ve Trablus’a ilerleyecekleri söyleniyor.

AFP’ye konuşan Tobruk hükümeti sözcüsü Hatem El Ureybi ise Batılı ülkelerden IŞİD’e karşı sınırlı destek istediklerini söylemişti. Ayrıca Ureybi, destek taleplerinin hava saldırıları ile sınırlı olduğunu kaydemişti.

Ajanslar

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir