Home / News / HABER / DÜNYA / Milyarlarca avro için Rönesans sansürü!
islam devleti default

Milyarlarca avro için Rönesans sansürü!

İtalya, Ruhani’nin milyarlarca avroluk anlaşmalar imzaladığı ziyareti sırasında görüşmelerin gerçekleştiği Capitolini Müzesi’ndeki çıplak Rönesans heykellerinin etrafını karton bariyerlerle kapattı

Yaptırımların kaldırılmasının ardından ticari ve siyasi alanda uluslararası ilişkileri geliştirmek amacıyla 5 bakanı ve ülkesinin önde gelen işadamlarından oluşan 120 kişilik bir heyetle Avrupa seyahatine çıkan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İtalya ve Fransa’yı kapsayan 4 günlük programının ilk gününü tamamladı.

İran liderinin İtalya’daki gezisi sırasında gezdiği Capitolini Müzeleri’nde çıplak olan heykellerin etrafına kartonların çekilmesi dikkat çekti.

Ruhani gezisinin ilk gününde İtalya Başbakanı Matteo Renzi ile Roma’daki tarihi Capitolini Müzesi’nde bir araya geldi. Baş başa görüşmenin ardından iki lider, ülkeleri arasında ticari ve ekonomik bakımdan yeni bir dönemi başlatan 17 anlaşmanın imza törenine geçti.

Renzi ve Ruhani’nin hazır bulunduğu imza töreninde, İtalya ile İran arasında 7’si devletlerarası, 10’u da kurumsal olmak üzere 17 ikili anlaşmaya ilgili bakan, bakan yardımcıları ve kurum temsilcileri imza attı.

HEYKELLER SAKLANDI

İtalya, İran heyetinin talebi üzerine her zaman uyguladığı bazı unsurlarda değişiklik yaptı.

İtalyan basınına göre, hem Cumhurbaşkanı Mattarella ile yenen öğle yemeğinde, hem de Başbakan Renzi ile bir araya gelinen akşam yemeğinde sofraya alkollü içkiler konmadı.

Bu arada Renzi ve Ruhani’nin görüşme gerçekleştirdiği Capitolini Müzeleri’nde İran lideri ve beraberindekilerin görmemesi için, çıplak olan heykellerin hepsi beyaz karton kutularla kapattı.

Ajanslar

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir