Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Muhalifler Cenevre konusunda karara varamadı
islam devleti default

Muhalifler Cenevre konusunda karara varamadı

Cuma günü başlaması planlanan Cenevre görüşmelerine katılımı değerlendirmek için Riyad’da gerçekleştirilen Yüksek Müzakere Komitesi toplantısından sonuç çıkmadı.

El Arabiya televizyonuna konuşan Müzakere Komitesi üyelerinden Salim el Muslat, Suriye’de ‘siyasi geçiş’ sürecini başlatması beklenilen Cenevre müzakereleri katılım konusunda ortak bir karara varılmadığını söyledi. Toplantıya, yarın sabah 10’da yeniden başlayacaklarını belirten Muslat, bu sürede de BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’a yazdıkları mektuba yanıt bekleyeceklerini ifade etti.

 

Suudi Arabistan’da geçen ay kurulan Yüksek Müzakere Komitesi, Cenevre görüşmelerinin içeriği konusunda soru işaretleri bulunduğunu savunmuştu. BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’a bir mektup yazan komite, Suriye ordusunun sivilleri hedef alan operasyonlar düzenlediğini öne sürmüş ve bu operasyonlar durdurulmadan görüşmelere katılmayacaklarını belirtmişti.

Sputnik

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir