Home / News / HABER / DÜNYA / Ruhani Vatikan’da

Ruhani Vatikan’da

İran cumhurbaşkanı Ruhani Vatikan’da Katoliklerin lideri Papa Franciscus ile bir araya geldi

İran İslam Devleti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Katolik aleminin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus ile görüşmek üzere Vatikan’a geldi.

16 yıl aradan sonra burayı ziyaret eden ilk İran lideri olan Ruhani ile Papa, Apostolik Saray’da yaklaşık 40 dakika görüştü.

Ruhani’nin, bu ziyaretin kendisi için büyük zevk olduğunu ifade ettiği, Papa’nın ise ziyaretinden ötürü İran liderine teşekkür ederek, barış dileklerinde bulunduğu kaydedildi. 

İtalyan basını, 12 kişiyle Vatikan’a gelen Ruhani’nin heyetinde sadece bir kadının (çevirmen) olmasına dikkat çekti. 

İRAN’IN BÖLGEDEKİ ROLÜNÜN ÖNEMİ KONUŞULDU

Vatikan’dan yapılan resmi açıklamaya göre, “samimi” bir ortamda görüşen iki liderin gündeminde, iyi bir seyir izleyen İran-Vatikan ilişkileri, İran’da Katolik Kilisesi’nin varlığı, Vatikan’ın İran’da insan onuru ve din özgürlüğü lehine girişimleri, İran’ın nükleer faaliyetlerini kısıtlamayı kabul etmiş olması ve bölgedeki diğer ülkelerle birlikte İran’ın, Ortadoğu’yu etkileyen sorunların siyasi çözümünde ve terörizm ile silah ticaretinin yayılmasıyla mücadeledeki önemli rolü vardı. 

İki lider birbirlerine hediyeler de sundu. Hasan Ruhani Papa’ya el yapımı bir kilim ile minyatür kitabı hediye etti. Papa ise Ruhani’ye üzerinde Aziz Martino figürü olan bir madalya vererek, bunun kardeşlik simgesi olduğunu söyledi. 

Vatikan’ı son ziyaret eden İran lideri Muhammed Hatemi olmuştu. 1999’da buraya gelen Hatemi, Papa 2. Jean Paul ile görüşmüştü.

Ajanslar

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir