Home / News / HABER / DÜNYA / Sarkozy Kazaklardan rüşvet almış
islam devleti default

Sarkozy Kazaklardan rüşvet almış

Fransa eski devlet başkanı Sarkozy, Kazakistan’a askeri helikopter satımından dev rüşvet almakla suçlanıyor

Fransa’da, Nicolas Sarkozy’nin, Kazakistan’a 45 askeri Eurocopter helikopteri satışında büyük ölçüde rüşvet aldığı iddiası ile ilgili bir skandal ortaya çıktı.

Fransız basını iktidarın tepesindekilerin yolsuzluklarını gündeme taşımaya devam ediyor. Bu defa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin 2 milyar Euro karşılığında Kazakistan’a 45 Eurocopter helikopterlerinin satışı ile başı derde girdiği bildirildi.

Le Monde gazetesine göre, Kazakistan’ın ticari anlaşmayı Sarkozy’nin Belçika’da yargılanan üç Kazak iş adamının mahkeme sürecine baskı yapması şartı ile kabul ettiğini haber verdi.

2010 yılı Ekim ayında, Kazakistan ve Fransa Cumhurbaşkanlarının katılımıyla “Kazakistan Engineering” ile Fransa “Eurocopter” şirketi arasında EC145 marka helikopter üretimini öngören bir anlaşma imzalanmıştı. Bu anlaşmaya göre, Kazakistan Savunma Bakanlığı ihtiyaçları için altı yıl içinde ortak fabrikada monte edilen 45 helikopterleri satın alacaktı.

SKD helikopter EC145, resim, ekipman kurulum, yapılandırma ve bağlı yanı sıra zemin ve uçuş testlerini – JV “Eurocopter Kazakistan Engineering” ortak şirketi 2010 yılının Aralık ayında kuruldu ve 2011 yılının Nisan ayında şirket üretime başladı. 

1 Aralık 2011’de Bağımsız Devletler Topluluğu sınırında Kazak-Fransa ortak üretimi iki helikopter tanıtılmış ve onların test uçuşları yapılmıştı.

Ajanslar

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir