Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Suriyeli Muhlis Komutanlar Planlı Olarak Şehit Ediliyor
islam devleti default

Suriyeli Muhlis Komutanlar Planlı Olarak Şehit Ediliyor

Hizb-ut Tahrir’in Suriye Temsilciliği, Suriye sahasındaki önemli muhalif yöneticilerin şehit edilmesi ile alakalı açıklama yayınladı.

Hizb-ut Tahrir Suriye Vilâyeti Medya Bürosu, Suriye muhalefetinin önemli isimlerinin katledilmesiyle alakalı açıklama yayınladı.
 
Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Mübarek Şam devrimine yönelik komplolar giderek hız kazanıyor. Düşman ve sözde [Dost ve kardeş] olarak görülenlerin tuzakları çığ gibi büyüyor. Sadık Müslümanlara suikast düzenlemek, Allah Subhânehu ve Teâlâ’nın düşmanlarının amacı haline gelmiştir. Bu yüzden saha sadık Müslümanlardan temizleniyor. Şam devrimini şu an hareket ettiği raydan çıkaracak, kâfir Batı ve ajanlarının pençelerinden kurtaracak herhangi bir girişim yok edilmek isteniyor.”

İşte açıklamanın tamamı;

İhanet Taifesi, Siyasi Çözüm ve İhanet Konferanslarını Reddeden Sadık Müslümanları Sahadan Temizlemeyi Amaçlıyor

Son günlerde farklı grup ve hareketlerin liderlerine ve etkin şahsiyetlerine yönelik suikast ve tasfiye operasyonları artmıştır. En son Ahraru’ş Şam’ın Humus Emiri Şeyh Ebu Ratib, kimliği belirsiz kişiler tarafından suikasta maruz kalmıştır.

Ebu Ratib -Allah şehadetini kabul etsin-, mücrim rejimle siyasi diyaloğa karşıydı. Riyad konferansı ve müzakere sürecine sert muhalefetiyle tanınıyordu. Şehit edilmesinden bir kaç gün önce bir girişim başlatmıştı. Girişimde safların birleştirilmesine, mevcut potansiyel ile kenti kurtarmak için Humus operasyonu başlatılmasına davet ediyordu. Bu önemli girişiminde Ahraru’ş Şam hareketinin etkili kişilerine bir çağrıda da bulunan Ebu Ratib, birleştirici bir eylem planı geliştirmek için sahadaki büyük grupların toplantıya çağrılmasını istiyordu.

Ey Biladu’ş Şam’daki samimi mücahit Müslümanlar!

Mübarek Şam devrimine yönelik komplolar giderek hız kazanıyor. Düşman ve sözde [Dost ve kardeş] olarak görülenlerin tuzakları çığ gibi büyüyor. Sadık Müslümanlara suikast düzenlemek, Allah Subhânehu ve Teâlâ’nın düşmanlarının amacı haline gelmiştir. Bu yüzden saha sadık Müslümanlardan temizleniyor. Şam devrimini şu an hareket ettiği raydan çıkaracak, kâfir Batı ve ajanlarının pençelerinden kurtaracak herhangi bir girişim yok edilmek isteniyor. Hak ile batıl arasındaki savaş, ölüm kalım savaşıdır. Allah Subhânehu ve Teâlâ’nın metin ipine sarılmak, Batının bütün iplerini kesmek, rejimi devirmek ve onun yıkıntıları üzerine Nübüvvet metodu üzere Raşidi Hilafeti kurmak için devrimin sabitelerine tutunmaktan başka çaremiz yok.
Umarız Allah Subhânehu ve Teâlâ, şehitlerimizin kanını kabul eyler. Düşmanlarımızın tuzakları geri teper. Bu ümmetin tüm samimi evlatlarını Rabbimizin Şeriatını ikame etmek için bizimle birlikte çalışmaya davet ediyoruz. Biz ancak Rabbimizi razı edecek şeyler söyleriz:

إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ

“Biz şüphesiz Allah’a aitiz ve şüphesiz O’na döneceğiz” [Bakara 156]

Hizb-ut Tahrir Suriye Vilâyeti Medya Bürosu

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir