Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Tacikistan liderine ömür boyu milli liderlik
islam devleti default

Tacikistan liderine ömür boyu milli liderlik

Tacikistan anayasasında değişiklikler öngören yeni referandumda Rahman’a ömür boyu liderlik verileceği bildiriliyor

Tacikistan’da Cumhurbaşkanı İmamali Rahman’ın liderliğindeki Halk Demokrat Partisi’den birçok vekil, ülkenin kalkınmasında yeni bir aşamaya gelindiğini ve değişim ihtiyacı olduğunu savunarak, anayasada değişiklik öngören yasa tasarısını meclise sundu. 

Uzmanlara göre, meclise sunulan yasa tasarısı İmamali Rahman’ın görev süresi ve siyasi partilerin faaliyetlerindeki değişiklikleri içeriyor. 

Rus Nezavisimaya gazetesinde Viktoriya Panfilova imzası ile yayınlanan makalede Tacikistan anayasasında yapılacak yeni değişikliklerle Cumhurbaşkanı İmamali Rahmon’ın ömrünün sonuna kadar Milli lider olarak görevde kalmasını düzenleyen madde ekleneceği ifade ediliyor. 

Tacikistan’da bağımsızlığından kısa süre geçmesine rağmen, ülke anayasası birçok değişikliklere uğradı. 1990 yılında yapılan referandumda Tacik diline devlet dili statüsü verilmesi kabul edilmişti. 1992 yılında Rahman meclis başkanlığına seçilmiş ve bununla  birlikte Cumhurbaşkanlığı Kurumu ortadan kaldırılmıştı. 1994 yılı Kasım ayında yine bir anayasa referandumu düzenlenip Cumhurbaşkanı kurumuna geri dönülmüştü.

1999 yılının Eylül ayında Cumhurbaşkanının görev süresinin yedi yıl olarak belirlendiği yeni referandumun gerçekleştirilmesinin ardından 2013 yılında Cumhurbaşkanının iki dönem seçilebilmesini öngören bir referandum yapılmıştı. 

Ajanslar

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir