Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Yalta yakınlarında Rus askerleri kamp kurdu
islam devleti default

Yalta yakınlarında Rus askerleri kamp kurdu

Rus askerlerinin Yalta yakınlarında günün ilk yarısında kamp kurup askeri araçlar gizledikleri bildirildi

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da bulunan Rus askerlerin, Yalta’nın Koreiz kasabasının Kırım Tatar Samota semtinin 600 metre kadar uzağında bugün 15 Ocak tarihinde, sabah saatlerinde kamp kurduğu bildirildi.

QHA’nın elde ettiği bilgiye göre, kampta bulunan askerlerin tam donanımlı (tüfeklerle, kurşun geçirmez yelek ve kasklarla) oldukları görüldü. Kampın kurulduğu yerde ağaçların arkasına en az 6 askeri kamyon gizlendiği de belirtildi.

Sabahın erken saatlerinde kampın henüz kurulmadığı ifade edilirken, saat 11.30’da çekilen fotoğraflara göre Rus askerlerinin bölgede görüldüğü bilgisi aktarıldı.Rus Silahlı Kuvvetlerinin, Kırım üzerindeki ve Ukrayna sınırındaki askeri hareketliliği son bir yıldır hayli aktif durumda.

2014 Kasım ayında Rusya Güney Askeri Bölgesi dahilinde yeni 27. Karma Hava Tümeni’nin oluşturulup Kırım’a konuşlandırıldığı (bkz. Rusya Kırım’da askeri gücünü artırmaya devam ediyor adlı haber), 2015 Mart ayında ise Rus ordusu bünyesinde Kırım’da 100’e yakın askeri birlik oluşturulduğu bilinmekteydi.

Son olarak geçtiğimiz günlerde de Rusya Savunma Bakanlığı tarafından, Rusya’nın Ukrayna sınırında karargah, talim parkurları, atış poligonları, askeri araçlar için park yerleri ve kışlalara sahip üç yeni tümen kurulacağı açıklanmıştı.

Ajanslar

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir