Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / 53 bin Suriyeli çocuk ana-babasız
islam devleti default

53 bin Suriyeli çocuk ana-babasız

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, ülkemizde anne ve babasını kaybetmiş 53 bin Suriyeli çocuk olduğunu açıkladı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, anne, baba ya da her ikisini birden kaybetmiş 53 bin Suriyeli çocuk olduğunu söyledi. Yakınlarının “Biz bakarız” dediği çocuklar bile kayıt altına alınacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, bakanlığı döneminin en kalabalık toplantısını kadın gazetecilerle yaptı. Dün İstanbul Anadoluhisarı’ndaki Sabancı Öğretmenevi’nde 27 kadın gazeteciyle sabah kahvaltısında buluşan Ramazanoğlu bir konuşma yapmadan direkt soruları dinledi. Yaklaşık 2.5 saat boyunca kadın istihdamı, kadına şiddet, fırsat eşitliği, gençlerdeki madde bağımlılığı gibi pek çok farklı konuda sorular geldi. Bir başka konu da Suriyeli göçmenlerdi.

Ramazanoğlu, önceki gün bakanlık bünyesindeki Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü içerisinde bir Göç Dairesi kuracaklarını açıklamıştı. Dün de yine bu konuya yönelik geliştirdikleri politikaları anlattı.
İşte Ramazanoğlu’nun sözleriyle Türkiye’deki göçmen sorunu ve geliştirilen politikalar:

“Şu anda Türkiye’de 3 milyon göçmen var. Anne, baba ya da her ikisini birden kaybetmiş 53 bin Suriyeli çocuk var. Bunların bazıları çocuk yuvalarında bakılıyor ama bazıları için de yakınları, ‘Biz bakarız’ diyorlar. Yeni bir çalışmayla şunu benimsedik. ‘Tamam, siz bakın’ deyip o çocukların peşini bırakmıyoruz. O çocuklar iyi besleniyor mu, eğitim alıyor mu, uygun koşullarda yaşıyorlar mı? Hangi evde kaç çocuk var, gelir seviyeleri ne? Bütün bunlar kayıt altına alınacak ve dijital ortamla desteklenecek. Milli Eğitim Bakanlığı’nın, kamplarda okulları var ama şehirlerdeki çocukların da eğitimini sağlamak gerek.”

Sadece geçtiğimiz yıl Türkiye’de 150 bin Suriyeli çocuk doğduğu, daha önce de dile getirilmişti. Bakan Ramazanoğlu, geçtiğimiz hafta Türkiye’de çalışma izni alan göçmenlerle ilgili “Suriyeli Ahmet de Türk Ahmet de aynı parayı alacak. Bence bu, dünyaya da verilmiş bir mesaj” dedi. Ramazanoğlu, Suriyeli kadınların da istihdama katılması için dil kursları düzenleneceğini söyledi.

Ajanslar

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir