Home / News / HABER / DÜNYA / AB’nin enerji planı; ‘Rusya’ya olan bağımlılığı azalt!’
islam devleti default

AB’nin enerji planı; ‘Rusya’ya olan bağımlılığı azalt!’

Avrupa Birliği bölgede Rusya’nın agresif politikalar izlemesinden dolayı bu ülkeye olan doğalgaz bağımlılığını azaltmaya çalışıyor

Avrupa Komisyonu Avrupa Birliği’nin Enerji Güvenliği Stratejisi kapsamında bir dizi öneride bulundu. Yeni strateji kampsamında bölgede agresif politikalar izleyen Rusya’ya olan bağımlılığın azaltılması gerektiği bildirildi.

Enerji Güvenliği Stratejisi ile ilgili açıklama yapan Avrupa Komisyonu’nun Enerji’den sorumlu üyesi Miguel Arias Canete “Önemli olan daha fazla doğalgaz kullanmak değil, doğalgazı akıllıca kullanmak” dedi. Miguel Arias ayrıca, Avrupa’da bir enerji krizi yaşanırsa, devletlerin ilk önce büyük şirketlere değil; evlere ve sosyal kurumlara enerji sağlaması gerektiğini kaydetti.

Avrupa Komisyonu mevzuatı değiştirerek hükümetlerarası anlaşmalar konusunda daha fazla yetki sahibi olmak istiyor. Avrupa Birliği enerji tedariğini çeşitlendirmeye çalışıyor.

Avrupa Birliği’nin enerji güvenliği paketi Avrupa Parlamentosu’nun gündemine getirilecek. Rusya Avrupa Birliği’nin doğal gaz ihtiyacının yüzde 30’unu karşılıyor.

Geçtiğimiz günlerde, bazı Avrupa ülkeleri İran’a yaptırımların kaldırılmasının ardından bu ülkeyle doğalgaz ve petrol sektörlerinde önemli anlaşmalar yapmak için bir takım ziyaretlerde bulunmuştu.

Ajanslar

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir