Home / News / HABER / DÜNYA / ABD, İngiltere ve Rusya Ankara’daki saldırıyı kınadı
islam devleti default

ABD, İngiltere ve Rusya Ankara’daki saldırıyı kınadı

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, Ankara’daki patlama sonrası yaptığı açıklamada, ‘Birleşik Krallık bu zor zamanında Türkiye ile omuz omuzadır, terörizmi kesin ve net olarak kınıyorum’ ifadesini kullandı.

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore ve ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass, Ankara’da düzenlenen terör saldırısını kınadı.

İngiltere Büyükelçisi Moore, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Birleşik Krallık bu zor zamanında Türkiye ile omuz omuzadır. Terörizmi kesin ve net olarak kınıyorum” mesajına yer verdi.

Moore, saldırısını “korkunç bir haber” olarak nitelerken, “Olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyorum” ifadelerini kullandı.

ABD

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Bass ise Twitter mesajında, “Ankara’da gerçekleşen terör saldırısının derin üzüntüsü ve şoku içerisindeyim. Kalbimiz ve dualarımız saldırıdan etkilenenlerledir” ifadelerine yer verdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı da Ankara’da düzenlenen saldırıyı kınadı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “ABD, Ankara’da askeri personel ve sivillere yönelik terör saldırısını güçlü şekilde kınamaktadır” ifadesine yer verildi.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifa dileklerinin iletildiği açıklamada, “Terör tehdidi ile mücadelede NATO müttefikimiz Türkiye ile güçlü ortaklığımızı tekrar teyit ediyoruz” ifadesi kullanıldı.

RUSYA DA KINADI

Rusya Parlamentosu Üst Kanadı Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komisyonu Başkanı Birinci Yardımcısı Frants Klintseviç, Ankara’da meydana gelen terör saldırısını kınadı.

Rus senatör, her türlü terör saldırılarına karşı çıktıklarını kaydetti. Klintseçiv, “Rusya, her türlü tartışmalı sorunlarının çözümünde terör eylemlerinin yöntem olarak kullanılmasına karşı. Biz Ankara’nın merkezinde yapılan saldırıları sert şekilde kınıyoruz, hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz” dedi.

NATO: TERÖRLE MÜCADELEDE OMUZ OMUZAYIZ

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ankara’daki terör saldırısını güçlü bir şekilde kınadığını bildirdi.

Stoltenberg yazılı açıklamasında, “Ankara’nın kalbinde, askeri personel taşıyan otobüslere dönük terör saldırısını güçlü bir şekilde kınıyorum. Yakınlarını kaybedenlere ve Türk halkına baş sağlığı diliyorum. Düşüncelerimiz yaralılarla birilikte. Bu tür saldırılara hiçbir şekilde meşruiyet addedilemez. NATO müttefikleri, terörle mücadelede omuz omuzadır” dedi. 

AVRUPA BİRLİĞİ

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı ve Büyükelçi Hansjörg Haber ve Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann, Ankara’daki saldırıya tepki gösterdi.

ALMANYA: TÜRKİYE’NİN YANINDAYIZ

 Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ankara’da meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınadığını belirterek, ”İnsanlık dışı saldırıları yapanlarla mücadelede Türkiye’nin yanındayız” ifadesini kullandı. 

Merkel, yaptığı yazılı açıklamada Ankara’daki terör saldırısını dehşet içinde öğrendiğini, hükümet olarak bunu şiddetle kınadıklarını vurguladı.

Saldırı nedeniyle Türk halkına yönelik, ”Biz Almanlar acınızı paylaşıyoruz. Bu tür insanlık dışı saldırıları yapanlarla mücadelede Türkiye’nin yanındayız” ifadelerini kullanan Merkel, saldırıda hayatını kaybedenler için taziyelerini bildirirken, yaralılara da “acil şifa” diledi.

AZERBAYCAN

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, görüşme sırasında Ankara’daki patlamadan derin üzüntü duyduklarını ifade ederek, hayatlarını kaybedenler için Allah’tan rahmet, yaralılar için acil şifa dileğinde bulundu.

FRANSA

Fransa Cumhurbaşkanlığı, Ankara’da meydana gelen terör saldırısını kınadı.

Elysee Sarayı’ndan yapılan resmi açıklamada, Cumhurbaşkanı François Hollande’ın korkunç saldırıyı kınadığı belirtildi.

Açıklamada, Fransa’nın Türk halkının ve Türkiye Cumhuriyeti’nin yanında olduğu da ifade edildi.

Öte yandan, Fransa Dışişleri Bakanlığı da saldırıyı kınarken hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınların baş sağlığı dileğinde bulundu.

KATAR

Katar, Ankara’daki terör saldırısını kınadı.

Katar resmi haber ajansı QNA’da yayınlanan Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, “Hükümetimiz, Ankara’yı hedef alan alçak saldırıyı şiddetle kınıyor. Katar hükümeti ve halkı, saldırıda yaşamını yitirenlerin ailelerinin yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti halkı ve hükümetine başsağlığı diler, yaralılara acil şifalar diler” denildi.

MACARİSTAN

Macaristan Dış Ticaret ve Dışişleri Bakanlığı, Ankara’daki terör saldırısını kınadı

Macaristan Dış Ticaret ve Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Ankara’daki terör saldırısı kınanırken, ”Türkiye’deki saldırıların haberini derin şok içinde aldık. Bu aşağılık eylemi kınıyoruz” ifadelerine yer verildi.

ARNAVUTLUK

Arnavutluk Dışişleri Bakanı Ditmir Bushati ve Kosova Dışişleri Bakanı Haşim Thaci, Ankara’da meydana gelen saldırıyı şiddetle kınadı.

BELÇİKA

Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Didier Reynders, Ankara’daki saldırıyı şiddetle kınadığını bildirdi. 

Reynders, yazılı açıklamasında, düşüncelerinin kurbanlar ve yaralılarla birlikte olduğunu belirterek, ailelere başsağlığı diledi. Hem kurbanların ailelerinin hem de Türk halkının acısını paylaştığını vurgulayan Reynders, terör saldırısı karşısında Belçika’nın Türkiye’yle dayanışma içinde olduğunu ifade etti.

Ajanslar

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir