Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Afgan askerleri Helmand’dan geri çekildi

Afgan askerleri Helmand’dan geri çekildi

ABD ve Afgan güçlerinin aylardır operasyon düzenleyerek Taliban’dan almaya çalıştığı Helmand’da askeri kuvvetler geri çekildi

Afganistan’da Taliban’ın kalbi ve dünyanın en büyük afyon üretimi yapılan merkezlerinden Helmand ABD tarafından aylardır devam eden saldırıların ardında bölgeden geri çekildi.

ABD ve Afgan güçlerinin ardarda saldırılarla tehdit ettiği ve bölgedeki savunmayı arttırmak için yüzlerce takviye ABD askerinin gönderildiği Helmand Taliban güçlerine bırakılarak askeri kuvevtler bölgeden geri çekildi..

Yetkililer, Helmand’ın kuzeyindeki Musa Kala bölgesinde aylardır devam eden Afgan güçleri ve Taliban arasındaki çatışmalar sonrasında Taliban tarafından ele geçirildiğini açıkladı.

Afgan ordusunun 215. kolordusu komutanı Muhammed Muin Fakir, Helmand’ı Kabile bağlayan yol üzerindeki bir çok kontrol noktasının Taliban tarafından ele geçirildiğini söyledi.

İl Genel Meclis üyesi Abdul Mecid Ahunzade yaptığı açıklamada, “Hükümet bölgeden askerlerini geri çekti. Çok yakında Sangin, Kajaki ve Geresk bölgelerinde daralma göreceksiniz” dedi.

Taliban tarafından yapılan açıklamada Roshan Kulesi ve diğer dokuz kontrol noktasında zırhlı personel araçlarının, buldozerlerin bölgeyi terk ettiklerini ve diğer ekipmanların da ele geçirildiği açıklandı.

Bölgeden çekilme haberleri üzerine Helmand Güvenlik İşleri Başkanlık sözcüsü Abdul Cabar Kahraman, yerel yetkililer arasında anlaşma yapıldığına dair spekülasyon iddiaları reddetti. ” Herhangi bir anlaşma yok. Biz o bölgede mücadeleye devam etmeye gerek olmadığına karar verdik” dedi.

Kabil’deki Savunma Bakanlığı’ndan konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Ajanslar

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir