Home / News / HABER / DÜNYA / Almanya’da mültecilere taciz
islam devleti default

Almanya’da mültecilere taciz

Almanya’da mültecileri tacizle suçlanırken tam tersi olay gerçekleşti; bir mülteci yurdunda güvenlikcilerin kadınları taciz ettikleir bildirildi

Almanya’nın Köln şehrindeki bir mülteci yurdunda kalanlar, güvenlikçilerin cinsel taciz yaptıklarını belirterek polise şikayetçi oldular. Polis tarafından yapılan açıklamada mülteci bir bayanın cinsel tacizler hakkında verdiği bilgiler ışığında soruşturma başlatıldığı bildirildi.

‘Kölner Stadt-Anzeiger’ isimli gazetenin haberinde, mülteci bayanların güvenlikçilerin kendilerini taciz ettiklerini, duşta ya da tuvaletlerde filmlerini ya da fotoğraflarını çektiklerini söyledikleri aktarıldı.

Güvenlikçilerin bazı mülteci bayanlara cinsel ilişki teklif ederek, ikna etmeye çalıştıkları belirtildi. Bayan mülteciler, güvenlikçiler değiştirilene kadar bu yurtta kalmak istemiyorlar.

Gazetenin haberinde, Köln’deki bir ilkokul ile ‘Georg-Simon-Ohm-Berufskolleg’ isimli okulların spor salonlarında 200 mülteci kaldığı ve fotoğraflarda görüldüğü gibi, yataklar arasında perde çekilmediği kaydedildi.

Koridorlarında çöp yığılmış mülteci barınağında kalanlara yeterince gıda verilmediği, tercüman bulunmadığı ve sağlık yardımı almadıkları bildirildi. Mülteci barınaklarının her birinde bay ve bayanlar için yalnızca 6 tuvalet ve 2 duş bulunduğu ve bunun yeterli olmadığı belirtildi.

Köln’deki mültecilerden cinsel tacize uğrayan genç bir Suriyeli bayan ve kendisiyle birlikte 70 mülteci daha, Göç ve Mülteciler Dairesi BAMF’a açık mektup vererek, iltica başvurularının daha hızlı değerlendirilmesini ve şu anda kaldıkları yurtlarda durumun iyileştirilerek, güvenlikçilerin derhal değiştirilmesini taleb ettiler.

İkinci bir mektupta ise yalnızca bayanlar, güvenlikçilerin cinsel tacizlerinden şikayetçi oldular. Korktukları için mülteci barınağına geri dönmek istemediklerini bildirdiler.

Ajanslar

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir