Home / News / HABER / TÜRKİYE / Ankara saldırganının sabıka fotoğrafı

Ankara saldırganının sabıka fotoğrafı

Ankara saldırısını gerçekleştiren Neccar’ın güvenlik arşivlerinde yer alan sabıka fotoğrafı ortaya çıktı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara’da 5 askeri servis aracının geçişi sırasında gerçekleştirilen bombalı saldırının failinin 1992 Amuda doğumlu Salih Neccar olduğunu açıklamıştı. Salih Neccar’ın güvenlik arşivlerinde yer alan sabıka fotoğrafı ortaya çıktı.

Ankara’da 28 kişinin hayatını mâl olan patlamayı gerçekleştiren kişinin kimlik bilgilerine olaydan saatler sonra parmak izinden ulaşıldı. Edinilen bilgilere göre; saldırganın, PKK’nın Suriye kanadı PYD/YPG mensubu Kürt uyruklu Suriye vatandaşı Salih Necar olduğu öğrenildi. Salih Necar’ın 1992 doğumlu yani 24 yaşında olduğu bildirildi.      

Emniyet olay yeri inceleme uzmanları patlamada ölen saldırganın vücut parçalarından ve parmak izinden kimliğine ulaştı.

Suriyeli mültecilerle birlikte Türkiye’ye girdiği sanılan saldırganın yurda geldiği dönemde parmak izinin alındığı bildirildi. Polis de bu kayıttan kimliğe ulaştı.

Salih Necar’ın Türkiye’ye temmuz ayında giriş yaptığı öğrenildi. Necar’la bağlantıları tespit edilen 9 kişi gözaltına alındı.

Ajanslar

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir