Home / News / HABER / DÜNYA / Avrupa’da gizli tahkikat iki kat arttı
islam devleti default

Avrupa’da gizli tahkikat iki kat arttı

Avrupa’da gizli polis tahkikatlarının sayısı, özellikle terör tehlikesi nedeniyle geçen yıl bir yıl öncesine göre yaklaşık yüzde 60 artarak 70 bine yükseldi.

Avrupa’da terörle mücadele kapsamında polis tarafından yapılan gizli tahkikat ve takibatlar geçen yıl bir yıl öncesine göre yüzde 60 artarak 70 bine yükseldi. Şengen Polis Bilgi Merkezi SIS II’de 2015 yılı itibariyle, hakkında gizli inceleme yapılan 69 bin 520 kişi tescil edildi. 2014’te bu rakam 43 bin 457 olarak kaydedilmişti.

Almanya’da yayınlanan ‘Thüringer Allgemeine’ isimli gazetenin haberinde, Federal Adalet Bakanlığının, Sol Parti tarafından verilen soru önergesine cevaben bu bilgileri verdiği belirtildi. Bakanlık tarafından özellikle Suriye’den dönen ‘İslamcı’larla mücadele için gizli tahkikatların yapıldığı bildirildi.

SIS II Bilgi Merkezi, Şengen bölgesinde polis ve istihbarat kurumlarının gizli takip ve tahkikat yapmalarını sağlıyor. Buradan bilgi isteyen güvenlik yetkilileri, istedikleri kişiler hakkında bilgilere ulaşıldığında haberdar ediliyor. Hakkında inceleme yapılanların ise bu işlemden hiçbir haberi olmuyor. Örneğin bu bilgilerle kişilerin seyahat hareketleri belirleniyor.

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir