Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Bahreyn’den ‘kara harekatı için hazırız’ açıklaması
islam devleti default

Bahreyn’den ‘kara harekatı için hazırız’ açıklaması

Bahreyn, Suudi Arabistan’ın IŞİD’e karşı kara birlikleri gönderebiliriz açıklamasından sonra askeri harekat için hazır olduklarını bildirdi.

Körfez ülkelerinden Bahreyn, Suudi Arabistan’la birlikte Suriye’de savaşması için asker göndermeye hazır olduklarını açıkladı.

Bahreyn’in İngiltere büyükelçisi Favaz bin Muhammed tarafından yapılan açıklamada, terörizme karşı uluslararası koalisyona katılmak için “Suudiler ile uyum içinde” çalışacaklarını kaydetti.

İki gün önce ise Suudi Arabistan Ordu Sözcüsü General Ahmed Asiri, ABD liderliğindeki uluslararası koalisyonun kabul etmesi durumunda, IŞİD’e karşı savaşmak üzere Suriye’ye asker gönderebileceklerini belirtmişti. Asiri, “Suriye’de hava saldırıları yeterli değil ve bir kara operasyonu gerekli. Neticeye varabilmek için her iki operasyonu da birlikte yürütmemiz gerekir” açıklamasında bulunmuştu.

Ayrıca Suud yönetimi, yaklaşık bir yıldır Yemen’de devlet dairelerini ele geçiren ve İran’ın desteklediği ileri sürülen Şii Husi milislerle çatışıyor. Bu askeri operasyona ise aralarında Mısır ve Bahreyn’in de bulunduğu 8 Arap ülkesi destek veriyor.

Ajanslar

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir