Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Bahreyn: Herkes Rusya’yla işbirliği yapmalı!
Sergey Lavrov

Bahreyn: Herkes Rusya’yla işbirliği yapmalı!

Bahreyn Dışişleri Bakanı, Suriye’deki krizin çözümünü isteyen tüm büyük ülkelerin, Rusya’yla işbirliği yapması gerektiğini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la gerçekleştirdiği görüşmenin ardından basına konuşan Bahreyn Dışişleri Bakanı Halid bin Ahmed El Halife, Rusya ve Bahreyn’in birçok konuda aynı fikirde olduğunu ifade etti.

“Bölgesel konulardaki görüşmeler çok önemliydi” diyen El Halife, iki ülkenin terörizmle mücadele, mevcut sorunların barışçıl çözümü ve meşru hükümetlerin görüşmelerden dışlanması başlıklarında aynı noktada durduklarını belirtti.

Bakan, “Suriye’ye istikrar ve barış getirmek isteyen tüm büyük ülkeler, Rusya’yla işbirliği yapmak zorunda” dedi.

LAVROV: İKİ ÜLKE AYNI FİKİRDE

Sergey Lavrov

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov da, Bahreynli mevkidaşıyla yaptığı toplantı sonrasında,”Hem Rusya hem de Bahreyn Suriye’yi istikrarlı, laik, toprak bütünlüğünü korunmuş ve tüm vatandaşlarının haklarının garanti altında olduğu bir ülke olarak görmek istiyor”ifadelerini kullanmıştı.

 

Hem Rusya’nın hem de Bahreyn’in ülkelerin bölünmesine neden olabilecek eylemlerden kaçınılması ve Suriyelilerin kendi geleceklerini kendilerinin belirlemesi gerektiği konusunda aynı fikirde olduğunu vurgulayan Lavrov, sıraladığı bu prensiplerin Libya, Yemen, Irak ve Afganistan’da da uygulanması gerektiğini eklemişti.

Sputnik

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir