Home / News / HABER / TÜRKİYE / Davutoğlu: Minniğ boşaltılmazsa imha ederiz
islam devleti default

Davutoğlu: Minniğ boşaltılmazsa imha ederiz

Başbakan Davutoğlu “Azez’in düşmesine izin vermeyiz. Minnig boşaltılmazsa imha ederiz” dedi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Azez’in düşmesine izin vermeyeceklerini, PYD’nin kontrolündeki Minnig havaalanı boşaltılmazsa, burayı imha edeceklerini söyledi.

Başbakan Davutoğlu, Ukrayna’ya seyahati öncesi gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Suriye’ye yapılan top atışları ile ilgili sorulan soruya”Azez’in düşmesine izin vermeyiz. Minnig boşaltılmazsa imha ederiz” karşılığını verdi.

Azez’in düşmesine izin vermeyeceklerini belirten Başbakan Davutoğlu, ”YPG, Fırat’ın batısına Afrin’in doğusuna geçemeyecek” dedi. Davutoğlu, YPG için ”Rusya’nın Suriye’deki estrümanıdır, piyonudur” ifadesini de kullandı. 

Davutoğlu’nun gazetecilere yaptığı açıklamalardan ana başlıklar şu şekilde:

”Azez’in düşmesine izin vermeyeceğiz. YPG Fırat’ın batısına Afrin’in doğusuna geçemeyecek. YPG’ye gerekli olan yerde gerekli müdahale yapılacak. Havalanından çekilecekler çekilmezlerse kullanılamaz hale getirilecek. YPG Rusya’nın Suriye’deki estrümanıdır piyonudur. YPG’yi Suriye’de bir aktör olarak görmek mümkün değildir. Türkiye’de PKK Suriye’de YPG Rusya’nın piyonudur. Kimse savaş çığırtkanlığı lobisi yapmasın. Rusya savaş çıkabilir algısıyla dünyayı tedirgin etmeye çalışıyor.”

“Suriye’deki gelişmeler bağlamında da ılımlı muhalefeti yok etmeye ve Halep-Türkiye koridorunu Azez üzerinden de YPG ile kapatmaya, sonraki aşamada da Azez’in de doğusuna geçerek, YPG’nin Kobani’den gelen muhtemel YPG’lilerle birleşme gibi teşebbüsleri karşısında Türkiye’nin tavrı eskidendir belli. YPG, Fırat’ın batısına geçmeyecek, Azez’e de yani Afrin’in de doğusuna geçmeyecek.”

“Bugün Türkiye’de PKK, Suriye’de de YPG Rusya’nın açık bir enstrümanıdır. Onun yayılmacı politikalarının piyonlarıdırlar. Bu doğru görülmezse ileride daha başka sıkıntılar doğacak. Rusya, Türkiye’yi sıkıştırabilmek için de bu araçları kullanıyor. Dolayısıyla bizim tutumumuzun son derece meşru bir temeli var.”

“Türkiye, kendi güvenliğini korumak için her türlü tedbiri alır. Hiçbir ülke Suriye’deki gelişmelerden Türkiye’deki kadar etkilenemez. Dolayısıyla güvenlik tedbirleri almaktan tereddüt etmeyiz.”

Ajanslar

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir