Home / News / HABER / TÜRKİYE / Davutoğlu: NATO ve Rusya çatışabilir
islam devleti default

Davutoğlu: NATO ve Rusya çatışabilir

Rusya’nın Suriye üzerinde tehlikeli oyunlar oynadığını, NATO ile karşı karşıya gelem riski olduğunu savundu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rusya’nın ‘tehlikeli bir oyun oynadığını’ Türkiye-Suriye sınırında Rusya ile NATO’nun çatışma riski bulunduğunu savundu.

Lahey’de temaslarda bulunan Başbakan Davutoğlu, Hollanda Televizyonu’nun (NOS) sorularını cevapladı. BBC Türkçe’den Yusuf Özkan’ın haberine göre, Rusya ile NATO’nun çatışma riski bulunduğunu savunan Davutoğlu, Hollandalı gazetecinin, “Böyle bir anlaşmazlığa tanıklık mı ediyoruz?” sorusu üzerine, böyle bir tehlikenin gerçekçi olduğunu söyledi.

Davutoğlu, “Türkiye’nin Suriye sınırındaki yığınağı, askeri müdahale için hazırlık mı?” sorusuna karşılık, Türkiye’nin böyle bir planı olmadığı cevabını verdi.

“BİZE SALDIRI OLURSA KARŞILIĞINI VERİRİZ”

Türkiye’nin uluslararası hukuka saygılı olduğunun altını çizen Başbakan, “Ancak bize bir saldırı olursa karşılığını veririz” dedi. Davutoğlu, son dönemde Türkiye’nin çabaları ile Avrupa’ya yönelik sığınmacı sayısında azalma olduğunu belirtti. Türkiye ve AB’nin önlemleri sayesinde sığınmacı sayısın günlük 3 binden birkaç yüze gerilediğini söyledi.

Başbakan, AB’nin sığınmacı krizi nedeniyle yapacağı 3 milyar euro’luk maddi yardımın henüz Türkiye’ye aktarılmadığını da açıkladı.

Davutoğlu’na göre bu para Türkiye’ye değil Suriye’den gelen sığınmacılara verilecek. Başbakan, şu ana kadar Türkiye’nin sığınmacılar için 25 milyar dolar harcadığını söyledi.

“GAZETECİLER YASALARA UYMAK ZORUNDA”

Mülakatın son bölümü basın özgürlüğü konusuna ayrıldı. Davutoğlu, Türkiye’de muhalif basının baskı altında olmadığını belirtti. Türkiye’nin düşünce özgürlüğüne saygı duyduğunu kaydeden Davutoğlu, gazetecilerin de yasalara uymak zorunda olduğunu söyledi.

Bu arada Hollanda basını Davutoğlu’nun ziyaretini ağırlıklı olarak sığınmacı sorunu kapsamında değerlendirdi.

Ajanslar

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir