Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Filistin’de tartışmalı ‘üst arama’ yasası onaylandı
islam devleti default

Filistin’de tartışmalı ‘üst arama’ yasası onaylandı

Arap milletvekili Zehalika: Bu yasayla güvenlik güçlerine, istediğinizi yapın mesajı veriliyor

İsrail parlamentosu Knesset’in, tartışmalı “üst arama” yasasını onayladığı bildirildi.

Knesset’ten yapılan yazılı açıklamada, polis güçleri tarafından kendisinden şüphelenilen kişilerin “üst aramasından geçirilmesi”ni öngören yasanın bugün 31 ret oyuna karşılık 39 evetle kabul edildiği belirtildi.

Açıklamada, İsrail’de “üst aramasına” ilişkin kanun tasarısının ikinci ve üçüncü okumasının gerçekleştirilerek Knesset’te onaylandığı ve yürürlüğe girdiği ifade edildi.

Knesset’teki Filistinli milletvekili Cemal Zehalika ise söz konusu yasaya ilişkin oturumda yaptığı konuşmada, “Bu yasayla güvenlik güçlerine, istediğinizi yapın mesajı veriliyor” dedi.

Öte yandan İsrail polisinden yapılan yazılı açıklamada ise “Knesset’te onaylanan yasa, polis güçlerine, başkasına saldırma niyetinde olanlara müdahale izni, silah taşıyan veya şiddet eylemine gittiğine dair şüphe duyulan kişilere yönelik üst arama yetkisini veriyor. Söz konusu yasa ayrıca, polis amirlerine de terör saldırısı ihtimali bulunan mekanları duyurma ve orada bulunan kişileri arama yetkisi veriyor” denildi.

Yahudi yerleşimciler, geçen yıl ağustos ayında Nablus’ta Devabişe ailesinin evini kundaklamış, olayda anne, baba ve 18 aylık bebekleri hayatını kaybederken 4 yaşındaki diğer çocukları sağ kurtulmuştu. Söz konusu olayın başlattığı gerginlik, Mescid-i Aksa’ya yönelik baskınlarla giderek tırmanmış, ekim ayı başından bu yana Batı Şeria ve Gazze’nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerle çatışmalar ciddi boyutlara ulaşmıştı. Olaylarda çok sayıda Filistinli öldürülmüş ve yaralanmıştı.

Ajanslar

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir