Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / İngiliz Özel Kuvvetleri Libya’da
islam devleti default

İngiliz Özel Kuvvetleri Libya’da

İngiltere, IŞİD ile mücadele kapsamında Libya’ya askeri danışman gönderdi.

Sunday Telegraph’ın haberine göre İngiliz özel kuvvetlerine ait komandolar Misrata’da bulunan ABD askerleri ile birlikte Libya’nın İtalya karşısında bulunan sahil şeridini IŞİD saldırılarına karşı koruyor.

Washington, Londra ve Avrupa başkentleri Libya’da bir birlik hükümeti kurulması yönünde baskı yaparken, Amerika yerel güçlerden seçtiği milislere ‘taktik eğitim’ vermeye başladı.

İngiliz hükümeti, Libya sahasında özel kuvvetlerinin bulunup bulunmadığına dair net bir açıklama yapmazken, Başbakan David Cameron’un beş sene önce Kaddafi’nin indirilmesi ile sonuçlanan ayaklanmaları coşku ile desteklediği biliniyor.
Batılı yetkililer, Misrata’da sahada bulunan kaynaklarının az sayıda İngiliz özel kuvvet askerinin Libya’da olduğunu aktardığını belirtiyor.

Batılı devletler Libya’da muhalif kanatları bir şemsiye altında toplayan bir idari yapının kurularak ülkedeki iç savaşa siyasi bir çözüm bulmaya çalışıyor.

Geçtiğimiz sene sonunda ortaya çıkan plana göre İngiltere, İtalya ile ortak olarak Libya’ya gönderilecek 5.000 askere, 1.000 İngiliz askeri ile destek verecekti.

Batılı ülkeler IŞİD yayılmasını engellemek amacıyla Libya’ya asker göndermek için yarışırken Libyalıları çoğu ülkesinde yabancı asker postalı görmek istemiyor.

Timeturk

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir