Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Kosova’da cami avlusunda bomba
islam devleti default

Kosova’da cami avlusunda bomba

Kosova’da bir cami avlusuna bırakılmış bomba bulunması ülkede tepki ve tedirginlikle karşılandı

Kosova’nın merkezindeki Drenas şehrinde bir caminin avlusunda bomba bulundu. Bombanın cami avlusuna kimliği belirsiz kişiler tarafından yerleştirildiği öğrenildi.

Akşam saatlerinde ihbar üzerine camiye gelen polis ekipleri, cami avlusunda 1,5 kilogram patlayıcı buldu. Cami imamı Osman Müsliu yaptığı açıklamada cami avlusuna patlayıcı yerleştirilmesini korkunç bir olay olarak niteledi. Patlayıcının yerleştirildiği anda cami içinde çocuklarında bulunduğunu belirten Drenas Camisi İmamı Müsliu, patlayıcının profesyonel bir şekilde cami avlusuna yerleştirildiğini, polisin olaya el koyduğunu kaydetti.

Kosova İslam Birliği, Drenas camisi avlusunda patlayıcı bulunmasının ardından olaya sert tepki gösterdi. İslam Birliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, cemaatin en kalabalık olduğu esnada, yerleştirildiği fark edilen bombanın kabul edilmez bir olay olduğunu, olayın terörle eşdeğer olduğu kaydedildi.

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir