Home / News / HABER / DÜNYA / Mandela’nın torunu Müslüman oldu
islam devleti default

Mandela’nın torunu Müslüman oldu

Güney Afrikalı lider Mandela’nın torunu Mandla Mandela Müslüman oldu, Liderler Kongresinden tepki gördü.

Güney Afrikalı lider Nelson Mandela’nın 41 yaşındaki torunu Mandla Mandela’nın Müslüman olmasına ‘Geleneksel Liderler Kongre’si tepki gösterdi. Kabile reisleri, Güney Afrika eski Devlet Başkanı Mandela’nın torununun geleneği bozduğunu öne sürdüler.

Mandla Mandela, mensubu olduğu iktidardaki ‘African National Congress’ Partisi ANC’nin milletvekili ve aynı zamanda doğduğu Mvezo’da yerli liderlik görevi (Chief) bulunuyor.

Geçen haftasonu Güney Afrika medyasında, Mandela’nın Müslüman bir bayan olan Rabia Clarke ile Kapstadt’ta bir camide yapılan düğün merasimi yeraldı. İki ay önce Müslüman olan Mandela, Rabia’nın ailesi tarafından memnuniyetle karşılandı.

Kabileler Denetim Kurulu Bölge Başkanı Mwelo Nonkonyane, Mandela’nın Müslüman olmasından endişe duyduklarını, geleneğe göre erkeğin değil kadının din değiştirmesi gerektiğini belirtti.

Mandela’nın Müslüman olup dördüncü eş olarak bir Müslüman kadınla evlenmesi Güney Afrika’da tartışmalara yolaçtı. Birçok vatandaş evliliği saygıyla karşılıyor ve bu evliliği ‘Gökkuşağı ulus’un bir sembolü olarak görüyor.

Mandela konuyla ilgili açıklamasında Rabia ile kendisinin farklı kültürlerde, dinlerde ve geleneklerde yetiştiklerini, sevgilerinin ise ortak sahip olduklarının simgesi olduğunu söyledi. Mandela ‘Biz Güney Afrikalıyız.’ dedi.

Güney Afrika nüfusunun yüzde 4’ünün Müslüman olduğu tahmin ediliyor. En fazla Müslüman Johannesburg, Durban ve Kapstadt şehirlerinde yaşıyor.

Ajanslar

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir