Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Rus uçakları yine hastane ve okul bombaladı: 14 ölü

Rus uçakları yine hastane ve okul bombaladı: 14 ölü

Rusya’nın Azez’deki saldırıları sırasında çocuk hastanesi yakınlarına da iki füze düştü

Rus savaş uçaklarının Halep’in kuzeyindeki muhaliflerin denetiminde olan Azez ilçesine 10 hava saldırısı gerçekleştirdiği ve ilçedeki çocuk hastanesi yakınlarına da iki füzenin düştüğü bildirildi. İlk belirlemelere göre 14 kişi hayatını kaybetti.

Azez’deki yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Rus jetlerinin Halep’in kuzeyindeki yönetim karşıtlarının kontrolündeki Azez ilçesine 10 hava saldırısı gerçekleştirdi.

Sabah saatlerinde Rus uçakları, Kilis’in karşısındaki Halep’in Azez ilçesine hava saldırısı düzenledi. Hastane ve okul bahçesine düzenlenen hava saldırısında içlerinde kadın ve çocukların bulunduğu 15 yaralı Kilis Devlet Hastanesi’ne getirilerek tedavi altına alındı.

İdlib’de vurulan hastane uluslararası yardım kuruluşu Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) tarafından yönetiliyordu.

Suriye’deki muhalif gruplara yakın olan Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, hastaneye saldırının İdlib kentinin Maret el Numan bölgesinde gerçekleştiğini ve hava saldırısında 9 kişinin öldüğünü aktarıyor.

Suriye – Türkiye sınırındaki Azez’de Suriyeli sivil toplum kuruluşu Bağımsız Doktorlar Birliği tarafından yönetilen bir diğer hastanenin de hava saldırılarına hedef olduğu belirtildi.

Gözlemevi, Azez’deki hastanede 10 kişinin öldüğünü, hayatını kaybedenler arasında çouklarla hamile kadınların da bulunduğunu belirtiyor ve her iki saldırının da Rusya tarafından gerçekleştirildiğini öne sürüyor.

Reuters haber ajansına konuşan bir Türk yetkili, Azez’deki hastanenin 7 adet Rus balistik füzesiyle vurulduğunu öne sürdü.

Türk yetkili, hastanedeki ölü sayısını ise 14 olarak verdi.

MSF: İDLİB SALDIRISI KASITLIYDI

İdlib’deki hastanenin 4 füzeyle vurulduğunu ve tamamen yerle bir edildiğini söyleyen MSF Suriye Temsilcisi Massimiliano Rebaudengo, “Bu saldırı kasıtlı olarak yapılmış gibi duruyor. En şiddetli biçimde kınıyoruz” dedi.

Hastanenin yıkılması sonucu yaklaşık 40 bin kişilik yerel halkın sağlık hizmetlerinden mahrum kaldığını söyleyen Rebaudengo, İdlib’deki hastanenin 30 yatak kapasitesine sahip 54 kişiyle hizmet veren bir yer olduğunu ifade etti.

YARALILAR KİLİS’TE

Kilis’e yaralıların gelişi sürerken, 14 sivilin de öldüğü bildirildi. Öte yandan, Türkiye Suriye sınırındaki Öncüpınar Sınır Kapısı’nda, hareketlilik sürüyor. Sabah saatlerinden itibaren çok sayıda ambulans Suriye tarafına gönderildi. Aralarında yoğun bakım ambulanslarının da bulunduğu çok sayıda araç, bombardımanda yaralanan Suriyelileri, Kilis’teki hastanelere taşıyor.

Rus savaş uçaklarının, PYD ile rejim muhaliflerinin bulunduğu cephe hatlarına saldırdığına değinen kaynaklar, ilçe merkezindeki çocuk ve kadın doğum hastanesinin yakınlarına iki füzeninin düştüğünü, olayda sadece maddi hasarın meydana geldiğini kaydetti.

Ayrıca, ilçenin doğusunda IŞİD’in kontrolünde olan bölgelere milliyeti belli olmayan uçakların saldırdığına da işaret eden kaynaklar, hedef alınan yerlerden dumanların yükseldiğini ifade etti.

Ajanslar

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir