Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Suriyeli Dedenin Ateşkes Yorumu
islam devleti default

Suriyeli Dedenin Ateşkes Yorumu

Bugün ateşkesin birinci günü. Esed güçleri ise daha önce de yaptığı gibi ateşkesi yine ihlal etti. Suriyeli dedenin yorumu ise takdir topladı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin düzenlediği müzakereler sonucunda ilan edilen ateşkese rağmen çatışmalar sürüyor. Ateşkes anlaşmasını kabul eden Esed ateşkesin ilk saatinde birçok bölgeyi bombalayarak ateşkesi ihlal etti.

Suriye halkı Esed’in sözüne güvenilmediğini daha önceden de belirterek bu ateşkes anlaşmasından fazla umutlu olmadığını dile getirmişti. Suriyeli bir aktivistin sorularını yanıtlayan yaşlı bir dede, ne güvenlik konseyine, ne Arap ne İslam ülkelerine güvenilmesini gerektiğini belirterek “Zafer istiyorsak Peygamber efendimizin yolundan gitmemiz gerekiyor” dedi.

Suriyeli gazetecinin “Ateşkese ne diyorsun?” sorusunu yanıtlayan dede, “Ateşkeste, onun başındakiler de çöksün gitsin” yanıtını verdi.

Sosyal medyada paylaşılan ve Suriye Haber Ajansı tarafından Türkçeye çevrilen videodaki yaşlı adamın konuşması birçok kişi tarafından takdir topladı.

SHA – Suriye Haber Ajansı

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir