Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Tunus: Libya’ya askeri müdahale düzenlenebilir
Libya bayrağı

Tunus: Libya’ya askeri müdahale düzenlenebilir

Tunus Savunma Bakanı Ferhat El Harşani, Libya’ya karşı askeri müdahalenin ihtimaller dahilinde olduğunu söyledi.

Tunus Savunma Bakanı El Harşani, Tunus-Libya sınır güvenliğine ilişkin yürütülen çalışmalarla ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

‘LİBYA’YA KARŞI SİLAH KULLANMAYIZ’

 

Libya bayrağı
© Sputnik/ Andrey Stenin

Libya’ya karşı askeri müdahalenin ciddi bir olasılık olarak masada olduğunu kaydeden El Harşani, “Bu durumda çevre ülkelerle özellikle Tunus’la koordinasyon kurulmalıdır. Aksi halde yoğun insani yığılmalara karşı güvenli hareket etmemiz mümkün değildir” diye konuştu.

 

Tunus’un Libya’ya karşı silah kullanmasının ise mümkün olmadığını kaydeden El Harşani, “Libya’ya karşı ya da başka bir ülkeye karşı savaş faaliyetinde bulunmamız mümkün değil. Çünkü Tunus barışçıl bir ülkedir” ifadelerini kullandı.

‘LİBYA SINIRINA DUVAR ÖRME PROJESİ TAMAMLANDI’

 

El Harşani ayrıca, Libya sınırındaki duvar örme projesinin tamamlandığını belirtti ve ekledi: “Sınır için eksiğimiz elektronik teçhizatlar. Almanya ve ABD’den bu elektronik teçhizatların kurulması konusunda söz alındı. Gelecek aylar içinde buraya bu sistemler yerleştirilecek.”

 

Öte yandan El Harşani, 2013’te yapımına başlanılan Libya sınırı üzerindeki hendeğin şu ana dek 196 kilometrelik bölümünün bitirildiğini belirterek, hendeğin inşasının kısa süre içinde bitirileceğini vurguladı.

Libya’da eğitim gören bir IŞİD militanı, Tunus’un Susa kentindeki bir plajda düzenlediği saldırıda 40 turisti öldürmesinin ardından, militanların Tunus’a geçişini engellemek amacıyla önlemler almaya başlamıştı.

Sputnik

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir