Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Zaatari kampında kitlesel ölümler başladı!
islam devleti default

Zaatari kampında kitlesel ölümler başladı!

Milyonlarca Suriyelinin sığındığı Ürdün’deki en büyük mülteci kampı Zaatari’de, ağır kış şartları ve beslenme yetersizliğinden dolayı hayatını kaybeden mülteci sayısı 100’e yaklaştı

Ürdün’ün Zaatari kampında yetersiz beslenme ve ağır kış şartlarının da tesiriyle, 100’e yakın Suriyeli mülteci can verdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Beyaz Eller Derneği Başkanı Zainab Zubaidi, ‘Zeynep Zübeydi) “Kış fırtınaları ve yetersiz beslenme sebebiyle onlarca kişi hayatını kaybetti.” dedi. Zainab “Mülteciler derme çatma yerlerde yaşıyor. Köpeklerin bile insanlardan daha iyi bir hayatı var” ifadesini kullandı.

Yerel kaynaklar, ölenlerin tamamına yakının çocuk ve yaşlılar olduğunu, bazı mültecilerin de tedavi edilemediği için hepatit B hastalığından dolayı hayatını kaybettiğini belirtiyor. Kamplarda çadır sıkıntısının da olduğunu kaydeden yetkililer, bir çadırda beş ailenin yaşadığını bunun da 40-45 kişiye takabül ettiğinin altını çiziyor.

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir