Home / News / HABER / TÜRKİYE / ABD elçiliğinden saldırıdan önce dikkat çeken uyarı
islam devleti default

ABD elçiliğinden saldırıdan önce dikkat çeken uyarı

ABD Büyükelçiliği 11 Mart tarihli açıklamasında ABD’lilerden Bahçelievler bölgesinden uzak durmalarını istemişti

ABD’nin Ankara Büyükelçiği, internet sitesinin İngilizce yayınlanan bölümünde vatandaşlarına terör saldırısı uyarısı yapmıştı. Büyükelçilik saldırıdan sonra ise uyarının Türk hükümeti kaynaklı olduğunu açıkladı.

Büyükelçilik, 11 Mart’ta “ABD Vatandaşlarına Güvenlik Mesajı” başlığı altında yayınladığı mesajında, Bahçelievler bölgesini tehlikeli olarak nitelemiş ve ABD’lilerden bölgeden uzak durmalarını istemişti.

Saldırıdan sonra ise ABD Büyükelçiliği, 11 Mart’ta Ankara’daki Amerikan vatandaşlarının uyarılması mesajıyla ilgili elçiliğin resmi Twitter hesabından açıklama yaptı. Açıklamada yapılan uyarının “rutin” olduğu kaydedildi.

Elçiliğin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“ABD Büyükelçiliği’nin Ankara’daki ABD vatandaşlarına yönelik mesajı hakkında Türk basınında yer alan spekülasyonlara ilişkin gerçekler şöyledir: ABD Büyükelçiliği geçtiğimiz hafta sosyal medyada dolaşan ve Türk hükümeti kaynaklı olduğu belirtilen bir uyarı mesajı yoluyla bir tehdit bilgisinden haberdar olmuştur. Söz konusu uyarıyı Türk makamlarıyla teyit eden büyükelçilik, Türk hükümetinden herhangi bir tehdit bilgisi edindiğimizde rutin olarak yaptığımız şekilde, aralarında hem devlet görevlileri hem de sivillerin bulunduğu Ankara’daki tüm ABD vatandaşlarına ve ABD Büyükelçiliği’nin tüm çalışanlarına yönelik bir bilgi notu yayınlamıştır.”

Ajanslar

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir