Home / News / HABER / TÜRKİYE / Erdoğan ABD’de Yahudi örgütleriyle bir araya gelecek
islam devleti default

Erdoğan ABD’de Yahudi örgütleriyle bir araya gelecek

Erdoğan ABD’de cami ve kültür merkezi açacak, Yahudi örgütleri ve dünyanın önde gelen şirketlerinin CEO’ları ile görüşecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Washington’daki Nükleer Güvenlik Zirvesi’ne katılmak üzere gideceği beş günlük ABD ziyareti yarın başlıyor. Erdoğan’ın Zirve kapsamında ABD Başkanı Barack Obama ile de ikili bir görüşme yapması bekleniyor.

Erdoğan’a gezisinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dışında, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ve Enerji Bakanı Berat Albayrak da eşlik edecek.

Erdoğan’ın programında Maryland’de Türk hükümetinin fonlarıyla kurulan cami ve kültür merkezinin açılışı, Yahudi örgütleriyle görüşme, kentin önde gelen düşünce kuruluşu temsilcileriyle toplantı ve Türk iş dünyasının katılacağı büyük bir gala yemeği var. Erdoğan’ın programı için şehre önceden gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da bugün detaylar için ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüşecek.

YAHUDİ ÖRGÜTLERİYLE BİR ARAYA GELECEK

Erdoğan’ın Obama görüşmesinin dışında ABD’nin saygın düşünce kuruluşu Brookings Enstitüsü’nde bir konuşma yapması, yine önde gelen düşünce örgütü Atlantik Konseyi’nin düzenleyeceği bir akşam yemeğinde de Amerikalı kanaat önderleri ve Washington’ın önde gelen düşünce kuruluşlarının başkanlarıyla bir araya gelmesi planlanıyor. Erdoğan’ın ayrıca Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği rezidansında önde gelen Yahudi örgütlerinin temsilcileriyle de bir araya geleceği öğrenildi.

CAMİ VE KÜLTÜR MERKEZİ AÇACAK

Cumartesi gününe kadar Washington’da kalacak olan Erdoğan’ın ziyaretinin en önemli ayaklarından biri de Maryland’da Türk Hükümeti’nin fonlarıyla inşa edilen cami ve kültür merkezinin açılışını. İnşaatıyla bizzat ilgilendiği merkezi Erdoğan Obama’yla birlikte açmak istiyordu ama kaynaklar Obama’nın böyle bir açılışa katılmasının beklenmediğini aktardı.

BÜYÜK ŞİRKETLERİN CEO’LARI İLE GÖRÜŞECEK

Erdoğan, ‘Fortune100’ olarak adlandırılan dünyanın en büyük 100 şirketinden 25’inin başkan veya CEO’ları ile de biraraya gelecek.

Dünya çapında etkili bu 25 yatırımcıyla gerçekleşecek toplantının ana gündemini, AB ve ABD arasında yakında imzalanması beklenen serbest ticaret anlaşması TTIP (Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı) oluşturuyor. Türkiye’nin yatırım ortamını ve potansiyelini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bizzat anlatması beklenen toplantıda, TTIP’nin Türkiye ekonomisine ve dolayısıyla Türkiye’de yatırımları bulunan ABD’li şirketlere etkileri aktarılacak. ABD’li şirketlere, AB ile olan Gümrük Birliği ve ABD ile olan Serbest Ticaret Anlaşması müzakerelerinde Türkiye’ye destek vermeleri çağrısında bulunulacak.

Ajanslar

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir