Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / İsrail, Endonezya ile ilişkileri geliştirmek istiyor
islam devleti default

İsrail, Endonezya ile ilişkileri geliştirmek istiyor

Netanyahu özellikle su teknolojisi ve yüksek teknoloji alanlarında iki ülkenin işbirliği yapabileceğini söyledi

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, İsrail ve Endonezya arasındaki resmi ilişkilerin kurulması için çağrıda bulundu.

Netanyahu Endonezyalı basın mensuplarına yapılan açıklamada “Endonezya ve İsrail arasındaki resmi ilişkilerin olması zamanı geldi. Özellikle su teknolojisi ve yüksek teknoloji alanlarında ikili işbirliği için birçok fırsat var” ifadelerini kullandı. Netanyahu ayrıca “İki ülke arasındaki ilişki düzenini değiştirmenin zamanının geldiği ve bunu engelleyen çabaların sona erecek” diye konuştu.

Netanyahu ayrıca İsrail’in Çin, Japonya, Hindistan ve Vietnam gibi birçok Asya ülkeleri ile mükemmel ilişkilere sahip olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Endonezya’nın Filistinlilere zorunlu vize uygulamasının kaldırıldığı bildirilmişti. Filistin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Endonezya büyükelçiliğinden aldıkları mektupta vize serbestliği uygulamasının başlatıldığını bildirildi. Yetkililer, “Filistinli pasaportuna sahip kişilere Endonezya’ya giriş için vize zorunluluğu yoktur” ifadeleri kullanılmıştı.

Ajanslar

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir