Home / News / HABER / TÜRKİYE / İsrailli üst düzey yetkili Türkiye’de
islam devleti default

İsrailli üst düzey yetkili Türkiye’de

İsrail Dışişleri Bakanlığı Genel Direktörü Dore Gold, İstiklal’deki saldırı sonrası çeşitli temaslarda bulunmak üzere İstanbul’a geldi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı Genel Direktörü Dore Gold, İstanbul’a geldi.

ABD’nin başkenti Washington’dan tarifeli seferle Atatürk Havalimanı’na gelen Gold’u, bazı İsrailli yetkililer karşıladı. Bir süre VİP Salonu’nda dinlenen Gold, özel araçla havalimanından ayrıldı.

ABD ziyaretini yarıda kesip İstanbul’a giden İsrail Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Dore Gold Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile görüştü. Gold, saldırının ardından Türk yetkililerin gösterdiği işbirliği için Sinirlioğlu’na teşekkür etti. Görüşmede teröre karşı mücadelede ortak duruş vurgusu yapıldı.

Gold, Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin kopma noktasında geldiği Mavi Marmara saldırısının ardından Türkiye’ye gelen en üst düzey İsrailli yetkili oldu.

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Emmanuel Nahshon görüşmelerde ilişkilerin normalleştirilmesinin gündeme gelip gelmediğine dair açıklama yapmadı ancak Gold müzakere ekibinin bir parçası değil. Müzakereler; başında Netanyahu’nun özel temsilcisi Joseph Ciechanover’ın bulunduğu bir heyet tarafından yürütülüyor.

İSRAİL: İŞBİRLİĞİ MEMNUNİYET VERİCİ

Türk makamlarının saldırının hemen ardından gösterdikleri işbirliğini ‘samimi ve çok yardımcı’ olarak tanımlayan İsrailli diplomatik kaynaklar, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’ya gönderdiği taziye mesajının da çok memnuniyet verici bir içerikte olduğunu kaydetti.

Hürriyet gazetesinden Serkan Demirtaş’ın haberine göre “Biz bu olay sonrasında Türk makamlarıyla yaptığımız işbirliğinde iyi niyet gördük. Bunu da tabii ki ikili ilişkilerimizin başka bir düzeye çıkması için kullanabiliriz” diyen kaynaklar, bu tür olayların ardından görülen işbirliğinin taraflar arasındaki güven duygusunu da artıracağı değerlendirmesi yaptı.

Netanyahu, İstanbul’daki saldırı sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: “İsrail Dışişleri Bakanlığı’nın İstanbul ve Kudüs’teki personeline, özverili ve profesyonel çalışmalarından dolayı takdirlerimi sunmak istiyorum. Terör tüm dünyada ölümlere yol açıyor. İsrail teröre karşı verilen küresel savaşta en ön safta yer almaktadır. Bu mücadele askeri olduğu kadar bir ahlaki mücadeledir de. Teröre karşı verilecek ahlaki savaşın kilit noktası şudur: Terörizmin, masum insanları öldürmenin hiçbir yerde mazereti olmadığının net bir şekilde ifade edilmesi. Terörün ne İstanbul’da ne Fildişi Sahili’nde ne de Kudüs’te mazereti olabilir. Terörü kınamayanlar onu destekliyor demektir.”

Ajanslar

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir