Home / News / HABER / DÜNYA / Rusya: Esad bizim değil, Batı’nın dostuydu
islam devleti default

Rusya: Esad bizim değil, Batı’nın dostuydu

Esad’ın uzun dönem Rusya’nın değil Batının dostu olduğunu belirten Rusya Dışişleri Sözcüsü, Esad’ı değil ülkedeki meşru hükümeti desteklediklerini savundu

 

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ı kişisel olarak desteklemediklerini, ülkedeki meşru hükümeti desteklediklerini savundu.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Zaharova, “Bizim desteklediğimiz Esad değil. Onun (Esad’ın bir zamanlar) bizim dostumuz değil, Batı’nın dostu olduğunu kimse unutmasın” dedi.

Zaharova sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz, meşru hükümetin yerinde kalmasını destekledik. Zira devlet başkanı giderse, onunla birlikte hükümetin ve ordunun da dağılacağını biliyorduk. Libya bize bunu göstermişti.”

Zaharova’ya göre, Rus hava güçlerinin Suriye’ye konuşlandırılmasının nedeni de bu ülkenin ‘çökmesini’ önlemek ve terörle mücadele etmekti.

Rus sözcü, “Rusya’nın, ‘iç savaşta Esad’ı desteklemek için hava güçlerini Suriye’ye gönderdiğini’ söylüyorlar. Eğer Rusya, 2011 ya da 2012 yıllarında yani iç savaş olarak nitelenebilecek bir dönemde askerlerini Suriye’ye gönderseydi, böyle söylemek mümkün olabilirdi. Ama böyle olmadı” dedi.

Ajanslar

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir