Home / News / HABER / DÜNYA / Times: Türk askeri mültecileri vuruyor
islam devleti default

Times: Türk askeri mültecileri vuruyor

İngiliz The Times Gazetesi, bugünkü baskısında Türkiye ile ilgili çok ciddi bir iddiada bulundu…

Avrupa Birliği ülkeleri ve Türkiye arasındaki mülteci krizindeki tartışmalar devam ederken, İngiliz The Times Gazetesi, Suriyeli mültecilerin Türkiye sınırını geçmek isterken, Türk askerleri tarafından vurulduğunu iddia etti.

BBC Türkçe’nin aktardığı habere göre; The Times gazetesi, Londra merkezli muhalif Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin raporuna dayandırdığı haberinde, Türkiye-Suriye sınırında görevli Türk sınır muhafızlarının, ‘sınırı geçmeye çalışan mültecileri vurduğunu’ öne sürüyor.

Gazetenin Kilis’ten bildiren muhabiri Hannah Lucinda Smith imzalı haberde şöyle deniyor:

“Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre, son dört ayda Türkiye’ye geçmeye çalışan 3’ü çocuk 16 mülteci, muhafızlar tarafından vurularak öldürüldü.”

“İngiltere’nin desteklediği Özgür Suriye Polisi’nden bir yetkili ve Türkiye’ye yaşayan bir insan kaçakçısı, gerçek rakamın daha yüksek olduğu söyledi.”

Haberde, “ölümlerin, Türkiye’nin ‘göçmenler için geri dönebilecekleri güvenli ülke’ olarak değerlendirildiği AB anlaşmasına dair şüpheler uyandırdığı” yazıyor ve Gözlemevi’nin raporuna ilişkin “6 Şubat’ta bir erkek ve çocuğu, Suriye-Türkiye sınırının doğusundaki Rasulayn’da öldürüldü. 5 Mart’ta iki göçmen, sınırın batısındaki Güveççi’de vurularak öldürüldü” deniyor.

Haberde yer alan ifadelerin bir kısmı şöyle:

“Ölümler dört ay önce başladı. İnsan kaçakçısı, ‘Türk askerleri eskiden mültecilere sınırı geçmeleri için yardım ederdi, çantalarını taşırdı. Şimdi ise onlara ateş açıyorlar’ dedi.”

“Gözlemevi, 16 göçmenin ölümünü belgeledi (…) Ama Times’a konuşan insan kaçakçısı sayının çok daha yüksek olduğunu, Suriye’de kalan cesetler savaş bölgesinde gömüldüğü için tam rakamı vermenin imkânsız olduğunu söyledi. Kaçakçı, en şanslı olanların Türkiye sınırı içinde yaralanıp tedavi için Türk hastanelerine götürülenler ve kalmalarına izin verilenler olduğunu ifade etti.”

Timeturk

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir